Srbi na granici sa Grčkom
Youtube/Printscreen
Srbi na granici sa Grčkom

Youtube/Printscreen

Srbi na granici sa Grčkom, Foto: Youtube/Printscreen

Makedonska televizija Sitel bila na makedonsko-grčkoj granici i zatekla turiste iz Srbije, Severne Makeodnije, Bugarske, koje je čekao "hladan tuš" na ulazu u Grčku. Potpuno neočekivano Grčka je lupila "rampu" onima koji su danas probali da uđu na njenu teritoriju i provedu odmor.

Umesto da već sada uživaju pored mora, u nekom grčkom restoranu, turisti iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske i drugih zemalja bili su zatečeni kada su na graničnom prelazu saznali da u Grčku ne mogu da uđu.

- Svi mediji u Srbiji su javili da je otvorena grčka granica i da kroz Makedoniju postoji tranzit. A oni ne otvaraju granicu do 1. jula. Što se tiče makedonske strane, sve je dobro, sve je u redu, korektno 100%. Sada moramo da se vraćamo kroz Bugarsku, pa preko Bugarske da probamo da uđemo u Grčku - rekao je muškarac iz Srbije reporteru makedonske Televizije Sitel.

Njegova supruga je sve vreme u kameru TV Sitel pokazivala ekran svog mobilnog telefona u nameri da dokaže da mediji u Srbiji jesu javili da je grčka granica od danas otvorena.

Bračni par, takođe iz Srbije, samo je razočarano konstatovao: "Nisu nas pustili da uđemo. Rekli su nam da je zatvorena granica, otvorena je samo za Grke. Kroz Makedoniju nikakve probleme nismo imali".

BONUS VIDEO: Ko može da stvori nova radna mesta u Srbiji?

 

Komentari (1)

ana

15.06.2020 21:59

izgleda da sem Srba drugih ni nema.Ja ne bih sad bas za inat .Nabavite svi dvojne pasose a ko ne ide nigde neka ostane Srbin. ČIST: