grčka
Privatna arhiva
grčka

Privatna arhiva

grčka, Foto: Privatna arhiva

Najpre je krenula priča da će svi morati da idu u obaveznu izolaciju od 14 dana po ulasku u tu državu, pa da su zatvorene granice koje su kasnije otvorene...

To se dogodilo jednoj Beograđanki koja je sa suprugom i sinom otišla u Sitoniju.

- Posle određenog dvoumljenja, ipak smo rešili da krenemo na put jer smo i suprug i sin i ja bili zdravi. U nedelju smo seli u auto i pošli za Grčku. Supruga su testirali i rekli da budemo 24 sata u samoizolaciji, a da rezultate javljaju u roku od 72 časa i to samo ukoliko su pozitivni.

Nakon tri dana sunčanja, šetnje i kupanja po Sitoniji, samo nekoliko minuta pred istek tih 72 sata, usledio je poziv koji su se nadali da nikad neće dobiti.

Čekanje na granici

Youtube/Printscreen

Čekanje na granici, Foto: Youtube/Printscreen

- Juče, bukvalno pet minuta pred istek tih 72 sata već smo se radovali misleći da je sve u redu kada su nas pozvali i saopštili da je muž pozitivan - ispričala je ova Beograđanka.

Razgovor je trajao, priča ona, više od 20 minuta. Postavljali su gomilu pitanja u vezi sa njihovim detaljnim kretanjem tokom ta tri dana, da navedu svaki kafić, restoran i plažu na kojima su bili. Osim toga, upitani su za zdravstveno stanje generalno, kao i da li je osoblje hotela, restorana i marketa u koje su odlazili poštovalo mere zaštite, da li su nosili maske i rukavice, a potom dali instrukcije koje niko ne bi poželeo na svom odmoru.

- Pitali su između ostalog i gde smo u tom trenutku. Mi smo tada bili na plaži i rekli su nam da momentalno idemo u sobu i da 14 dana ne izlazimo iz nje. Nakon pola sata su pozvali ponovo i rekli da ima još jedna opcija i da, ukoliko želimo, možemo da krenemo kući uz sve mere predostrožnosti: celim putem sa maskama, da ne stajemo nigde osim recimo na pumpi i gde je baš neophodno - priča ona.

Porodica je sa olakšanjem izabrala da ide kući. Pretpostavka je da, pošto su tokom prvog telefonskog razloga upitani i da li kod zaraženog supruga ima simptoma, a on ih u tom trenutku nije imao, da je to i razlog što im je ponuđeno da se vrate kući.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

kao da ništa nije bilo

03.07.2020 15:26

I normalno vratili se u Srbiju sa virusom.