Kolona vozila kod Evzonija
Facebook/Live from Greece

 

Kolona vozila kod Evzonija

Facebook/Live from Greece

Kolona vozila kod Evzonija, Foto: Facebook/Live from Greece

Grci su, naime, od danas otvorili širom vrata za turiste koji dolaze drumskim, avionskim ili pomorskim saobraćajem. I otvorili mnoge granične prelaze među kojima i Evzoni, najveći između Grčke i Severne Makedonije.

Srpski turisti su javili da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema ulazili u Grčku preko Severne Makedonije, preko graničnog prelaza Evzoni, da bi oko 10.30 stigla šokantna vest sa lica mesta.

"Važna informacija za Evzoni prelaz. Od pre nekoliko minuta Evzoni prelaz je opet zatvoren za turiste i ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija!

Molimo Vas da podelite ovu objavu i da javite ako znate nekoga da se uputio preko tog prelaza! Ulazak je moguć samo preko Bugarske i prelaza Promahonas", objavili su naši turistički radnici iz Grčke.

Prema za sada još nezvaničnim informacijama, "policajci i carinici na Evzoniju su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na ovom graničnom prelazu do 15. jula".

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke mogu iz ove zemlje na Evzoniju da uđu u Severnu Makedoniju, te tim putem nastave ka Srbiji, ali ne i u suprotnom smeru.

Za sve one koji su već stigli do Evzonija, ili se nalaze u njegovoj blizini, makedonski prijatelji savetuju dva najbrža načina da se domognu bugarsko-grčke granice, odnosno prelaza Kulata - Promahonas: jedan preko Đevđelije, a drugi preko Skoplja.

Dakle, svi koji su krenuli, ili se spremaju da krenu put Grčke, ukoliko ne žele da se kockaju, bolje je da idu na sigurnu varijantu i na nešto duži i sporiji put preko Bugarske, odnosno prelaza Kulata-Promahonas.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (3)

Max

01.07.2020 13:00

Mi Srbi smo stvarno lud narod,retko tko nam je dorastao

Dorčolac

01.07.2020 13:13

Ma super "braćo" Grci,samo udrite,a mi ćemo i dalje da vam donosimo pare.Eee tuga golema! Ološ,kao i ostatak deo Evrope i sveta !!!

beba

01.07.2020 13:17

Ko ih je terao da idu.Bio bi smak sveta da su ostali u svojoj Zemlji