Niš
Google street view
Niš

Google street view

Niš, Foto: Google street view

 

Bulatović je rekao da će građanima koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad omogućiti plaćanje dugova na neograničen broj rata, s tim što mesečna rata neće biti veća od 500 dinara.

Želimo da na ovaj način pomognemo građanima i omogućimo im da izmire svoje obaveze prema 'Objedinjenoj naplati' i komunalnim preduzećima. Znamo kako naši sugrađani žive i znamo da nemaju mogućnosti da otplate dugove i kamate koje ih uvećavaju”, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare.

On je kazao da građani duguju komunalnim preduzećima 185 miliona dinara.

„Predlog je da se građanima koji duguju do 100.000 dinara, a njih je 32.700, omogući plaćanje dugova na pet godina. Građanima koji duguju između 100.000 i 250.000 dinara, a njih je 2.600, bilo bi omogućeno plaćanje dugova na osam godina”, objasnio je Bulatović, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, Nišlijama čiji su dugovi između 250.000 i 500.000 dinara bio bi ponuđen period otplate od devet godina, dok bi 132 dužnika čiji su dugovi premašili 500.000 dinara, rate mogli da plaćaju punih deset godina.

Građanima protiv kojih se vode sudski postupci ili postupci izvršenja, nakon potpisivanja ugovora o reprogramu, postupci pred sudom ili kod izvršitelja bili bi obustavljeni. Troškovi tih postupaka, bili bi uračunati u glavnicu komunalnih dugova”, rekao je Bulatović.

Kako je dodao, građani koji imaju zaostala dugovanja moći će da sklope ugovore o reprogramu od 15. januara do 15. aprila naredne godine. On je podsetio da je prethodnih sedam godina grad Niš uvek tokom decembra pokretao inicijativu za obezbeđivanje reprograma dugova za komunalne usluge i dodao da su ovoga puta pogodnosti koje se nude građanima najveće jer se kamata otpisuje, a rok plaćanja produžava od pet na deset godina. Bulatović je rekao da pokretanje inicijative za odobravanje olakšica građanima nema nikakve veze se izborima koji će biti u prvoj polovini naredne godine.

Prema njegovim rečima, grad ima mogućnost da pomogne građanima u otplati komunalnih računa zato što su prihodi grada uvećani.

Naveo je da su prihodi grada u 2016. godini bili 6,2 milijarde dinara, a od tada do danas su uvećani za 2,7 milijardi.