KUPOHOLIČARI PUNE KESE OD JUTRA DO MRAKA! Građani Srbije jedva dočekali otvaranje tržnih centara koji su prethodnih dana bili zatvoreni

Tržni centri ponovo rade! Građani koji su se uželeli šopinga konačno su dobili priliku da posete svoje omiljene prodavnice, a sudeći po prizorima koje su uhvatili objektivi fotografa „Alo!“, tu su priliku oberučke i prihvatili.

Tržni centar
Tržni centar, Foto: EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Naime, vodeći centri za kupovinu, koji su bili zatvoreni zbog širenja epidemije koronavirusa, juče su ponovo otvorili vrata za posetioce. Tokom jučerašnjeg dana atmosfera u njima se od jutra ka popodnevnim satima postepeno zagrevala, pa je iz sata u sat u gotovo svakoj prodavnici bilo sve više ljudi.

Uverili smo se i da se, kako zaposleni, tako i posetioci pridržavaju epidemioloških mera, nose maske i drže distancu.

Sugrađani koji su garderobu, tehniku i hranu poručivali iz fotelje, ponovo su se vratili na kupovinu uživo i zakoračili u butike prestoničkih tržnih centara.

- Uželela sam se kupovine, jer skoro mesec dana nisam kupila ništa novo. Nedostaju mi prolećne kombinacije i jako mi je drago što su tržni centri ponovo otvoreni. Takođe, konačno ponovo mogu da uživam u obrocima iz restorana brze hrane - kaže za „Alo!“ ushićena Beograđanka Natalija, koja je juče u tržnom centru napunila kese i nahranila telo i dušu.

Kupovina, crni petak, šoping
Foto: Nenad Vujanović

Neki su se toliko uželeli atmosfere tržnog centra da im je dovoljno i samo da prošetaju između prodavnica i provozaju se pokretnim stepeništem.

- Kupovine nikad dosta, barem u mom slučaju. Srećna sam zbog toga što se sve polako vraća u normalu, a takođe volim i šetnje po holovima tržnog centra. Postoji neka posebna draž u tome - priča za naš list Radmila, kojoj je, kaže, kupovina izvor posebnog zadovoljstva.

Na ulazima u objekte nalaze se korona-redari koji kontrolišu poštovanje mera i opominju kupce koji ih se ne pridržavaju. Takođe, na više mesta dostupna su dezinfekciona sredstva i istaknuta obaveštenja o epidemiološkim merama, a na ulazu u same radnje se navodi koliko osoba, u zavisnosti od površine lokala, sme istovremeno biti u njemu.

- Ima dosta posetilaca od samog otvaranja, iako ih nismo očekivali u tolikom broju. Neki su požurili, pa su na našem ulazu bili odmah po otvaranju - kaže jedan od radnika obezbeđenja.

Radno vreme tržnih centara biće kao i pre zatvaranja od 10.00 do 22.00.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi