Tržni centar
EPA/ALEXANDROS VLACHOS
Tržni centar

EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Tržni centar, Foto: EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Naime, vodeći centri za kupovinu, koji su bili zatvoreni zbog širenja epidemije koronavirusa, juče su ponovo otvorili vrata za posetioce. Tokom jučerašnjeg dana atmosfera u njima se od jutra ka popodnevnim satima postepeno zagrevala, pa je iz sata u sat u gotovo svakoj prodavnici bilo sve više ljudi.

Uverili smo se i da se, kako zaposleni, tako i posetioci pridržavaju epidemioloških mera, nose maske i drže distancu.

Sugrađani koji su garderobu, tehniku i hranu poručivali iz fotelje, ponovo su se vratili na kupovinu uživo i zakoračili u butike prestoničkih tržnih centara.

- Uželela sam se kupovine, jer skoro mesec dana nisam kupila ništa novo. Nedostaju mi prolećne kombinacije i jako mi je drago što su tržni centri ponovo otvoreni. Takođe, konačno ponovo mogu da uživam u obrocima iz restorana brze hrane - kaže za „Alo!“ ushićena Beograđanka Natalija, koja je juče u tržnom centru napunila kese i nahranila telo i dušu.

Kupovina, crni petak, šoping

Nenad Vujanović

Foto: Nenad Vujanović

Neki su se toliko uželeli atmosfere tržnog centra da im je dovoljno i samo da prošetaju između prodavnica i provozaju se pokretnim stepeništem.

- Kupovine nikad dosta, barem u mom slučaju. Srećna sam zbog toga što se sve polako vraća u normalu, a takođe volim i šetnje po holovima tržnog centra. Postoji neka posebna draž u tome - priča za naš list Radmila, kojoj je, kaže, kupovina izvor posebnog zadovoljstva.

Na ulazima u objekte nalaze se korona-redari koji kontrolišu poštovanje mera i opominju kupce koji ih se ne pridržavaju. Takođe, na više mesta dostupna su dezinfekciona sredstva i istaknuta obaveštenja o epidemiološkim merama, a na ulazu u same radnje se navodi koliko osoba, u zavisnosti od površine lokala, sme istovremeno biti u njemu.

- Ima dosta posetilaca od samog otvaranja, iako ih nismo očekivali u tolikom broju. Neki su požurili, pa su na našem ulazu bili odmah po otvaranju - kaže jedan od radnika obezbeđenja.

Radno vreme tržnih centara biće kao i pre zatvaranja od 10.00 do 22.00.