ČUDNA SUDBINA DRAGANA IZ KRALJEVA Godinama ga nepoznati prepoznavali na ulici, a onda je on vratio film!

Dragan Stanković (41), Kraljevčanin koji skoro tri decenije živi u Australiji, nekoliko puta je doživeo da mu ljudi u Čačku prilaze i počinju razgovor kao da ga oduvek poznaju, iako ih nikada ranije nije sreo.

Muškarac
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dragan je potom čuo priču o nestalim bebama i odlučio da zatraži da se ekshumira grob njegovog brata blizanca koji je umro na rođenju.

Njegov otac Milorad Stanković, koji takođe živi u Australiji, rekao nam je da su njegovi sinovi, inače jednojajčani blizanci, rođeni u Kraljevu 1976. godine. Ali, jedan od njih je preminuo, kako mu je tada objašnjeno, zbog urođene srčane mane.

- Bebu smo dobili u nekoj kutiji, veličine kao za cipele. Nismo otvarali, jer smo bili poprilično potreseni i sahranili smo je u porodičnoj grobnici na groblju u Kraljevu. Ali, sin Dragan me je pre izvesnog vremena pitao da li sam video telo bebe. Kada sam mu rekao da nisam, on mi je ispričao šta je doživeo više puta. A ja sam hteo, iskreno, kada god sam dolazio u Srbiju da uzmem budak i otkopam grob. Ali nisam smeo jer bi me uhapsili. I tako je to ostalo - priča Milorad.

Dragan kaže da je sumnja krenula 2006. godine u Čačku, gde je ponekada znao da ode, pošto je na svega tridesetak kilometara od Kraljeva.

- Crv sumnje se pojavio kada je počelo da se govori o krađama beba. Tada sam počeo da vraćam film unazad i prisetio se nekih događaja od pre više od deset godina. Sećam se da me je taksista iz Čačka ubeđivao kako me poznaje, a ja sam ga prvi put tada video. Gospođa koja je radila u video-klubu se isto ponašala. Onda mi na jednoj slavi, isto u Čačku, čovek govori da me je sretao. Svima sam odgovarao da je to nemoguće, jer ne živim u Srbiji, već u Australiji - ispričao je Dragan Stanković iz Perta.

Dragan kaže da je shvatio da slučaj mora da istera do kraja kada je od oca čuo da bebu niko nije video.

- Tražićemo ekshumaciju groba. Pokrenućemo ceo postupak. Ne znam šta je moguće uraditi posle 40 godina, ali verovatno da na osnovu DNK nalaza postoji mogućnost da se otkrije. Videćemo. Moramo da saznamo da li je beba zaista umrla ili je ukradena - kaže Dragan.

Roditelji slučajno sretali decu

Udruženje roditelja nestalih beba Srbije pre nekoliko godina iznelo je podatak da je nedavno ušlo u trag 75. novorođenčetu za koje se sumnja da je ukradeno od roditelja. Saopštili su da su pojedini roditelji slučajno sretali svoju decu na najneverovatnijim mestima i tako su shvatali da su živa.

 • Korisnik: mama
  24/09/2017 - 13:33
  bebi mafija radi već pola veka u Srbiji. Nek inspekcija zaređa po kućama babica, ginekologa i proveri poreklo kapitala: stanovi, kuće, bazeni, kola, privatni biznis za decu, letovanja u inostranstvu...
 • Korisnik: Agata
  24/09/2017 - 11:15
  Moguće. Ali moguće je i da je tata u Čačku, koji je tako blizu, imao devojku u koja mu je rodila sina koji liči na svog brata po ocu. Plašim se da tim kopanjem neće utvrditi da su krive bebokradice , već tata.
 • Korisnik: crna trojka
  21/09/2017 - 16:34
  За крађу бебе казна као за тешко убиство с предумишљајем. Гонити по службеној дужности. Хитно вратити смртну казну, под један за убиство детета.
 • Korisnik: vuk
  21/09/2017 - 15:27
  Pa dobro ako su tvrdili da te poznaju, jesu li bar rekli na koga licis? Da upoznas coveka i uradite DNK ako stvarno licite kao blizanci.Sve je to mnogo lakse i jednostavnije , ne treba vam nicija dozvola
 • Korisnik: tv gledalac
  21/09/2017 - 14:04
  Na tv Hepi covek koji vodi udruzenje roditelja ukradenih beba rekao je da su PRONASLI 88 "nestalih" beba. Ako je ovo tacno zasto se ne objave sva imena nadjenih ljudi?!Novinari potrudite se!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi