Milena Radulović i Mika Aleksić
Alo.rs/ATA Images
Milena Radulović i Mika Aleksić

Alo.rs/ATA Images

Milena Radulović i Mika Aleksić, Foto: Alo.rs/ATA Images

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović izjavio je danas da je odluka glumice Milene Radulović da javno kaže šta je preživela od svog profesora glume Miroslava Aleksića, predstavlja herojski čin koji će srpsko društvo promeniti na bolje.

"Puna podrška glumici Mileni Radulović u borbi koju, ipak, koliko god se mnogi od nas trudili da budemo uz nju, vodi sama. Njena odluka da izađe pred javnost i kaže šta joj se dogodilo, svesna svih mogućih reakcija, herojski je čin”, naveo je Dmitrović u pisanoj izjavi.

Smatra da drama kroz koju prolazi, unutrašnji lomovi, predrasude na koje sigurno nailazi, komentari tipa „šta ti je to trebalo“, samo dodatno podižu njen čin na nivo koji će, smatra, srpsko društvo promeniti na bolje.

“Najveći domet onoga što je učinila Milena Radulović nije samo razobličavanje jedne vrste sekte, koja je godinama pred našim očima egzistirala u centru Beograda, a njen vođa bio cenjen i uvažavan u našem društvu, već ulivanje hrabrosti sigurno značajnom broju devojčica i žena koje ćutke iza zaključanih vrata trpe seksualno nasilje - da prijave one koji to nasilje čine”, naveo je Dmitrović.

On je poručio da će ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uvek će biti na njihovoj strani i činiti sve što je u njegovoj moći da ih zaštiti i odbrani.

PROČITAJTE JOŠ: