"Nataša" i "Filip"
Printscreen

Printscreen

"Nataša" i "Filip", Foto: Printscreen

Printscreen

"Biljana" i "Novak" , Foto: Printscreen

Redakciju „Alo!“ u sredu je pozvala izvesna Nataša Janković, koja se predstavila kao majka Filipa Ivanovića, kome je neophodna pomoć za lečenje tumora na mozgu. Tvrdila je da se za njeno dete prikuplja novac preko Fondacije „Budi human - Aleksandar Šapić“ i tražila da joj naša redakcija medijski pomogne. Kazala nam je da je iz Vršca, kao i da joj se sin leči u vršačkoj bolnici.

Nema blama

„Alo!“ je juče kontaktirao s navodnom Natašom Janković, prvo na broj koji nam je ostavila, a nakon nekoliko minuta pozvali smo je na broj koji nam je pre mesec dana ostavila predstavivši se kao izvesna Biljana Kovačević. Kada smo je pozvali na „Biljanin broj“ rekla je da je greška i da je ona Nataša Janković. Tvrdi da nas nikada nije pozvala kao Biljana Kovačević, da joj je možda neko tada uzeo telefon i poslao lažnu ličnu kartu. Tvrdi i da će doći u redakciju da se uverimo da nije prevarant. Nimalo se nije potresla kad smo rekli da su roditelji slučaj prijavlili policiji.

- Nemam čega da se plašim, nemam potrebe da se plašim - tvrdi Nataša, odnosno Biljana.

Međutim, samo mesec dana pre toga, našu redakciju pozvala je izvesna Biljana Kovačević, tražeći da joj pomognemo u prikupljanju novca za njenog sina Novaka, koji navodno ima srčane probleme. Izvesna Biljana nam je tada poslala fotografije sa sinom, a jedna od njih identična je fotografiji koja prati tekst o Filipu Ivanoviću iz Vršca. Tada je poslala i fotografiju svoje lične karte što je trebalo da bude verodostojan dokaz da je reč o ozbiljnoj osobi, a ne prevarantu. Kako se vrlo brzo se ispostavilo da je ipak reč o prevari, „Alo!“ nikada nije objavio Biljaninu priču.

Privatna arhiva