Ramuš Haradinaj, OVK
Facebook
Ramuš Haradinaj, OVK

Facebook

Ramuš Haradinaj, OVK, Foto: Facebook

U ratnom vihoru često se zaboravi da su silne brojke ubijenih, nestalih i mučenih zapravo ljudi sa imenom i prezimenom, koji su živeli, disali, sanjali i nadali se, a onda im je sve to oduzeto.

Zločini nad Srbima na Kosovu za vreme ratnih devedesetih brojni su, okrutni i krvavi. Naša je obaveza da ih pamtimo i sećamo se žrtava.

Jedna od njih bila je i Marica Mirić, srpska devojka koju su teroristi OVK silovali, a onda i ubili.

Pročitajte još:

Na Tviteru je objavljena potresna fotografija njenog mrtvog tela, kraj kojeg stoji njena neutešna majka.

Na Tviteru je objavljena potresna fotografija njenog mrtvog tela, kraj kojeg stoji njena neutešna majka.

Nakon povlačenja srpske vojske sa Kosmeta, sa ulaskom i pod patronatom NATO snaga, albanski esktremisti su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva.

Porodica Mirić je bila domaćinska i ugledna: 3 kuće na tri sprata, 6 hektara zemlje, svi radni i vredni, sinovi posebno. Nažalost, jedina kći Marica, bila je paralizovana.

Nesrećnog dana svog stradanja, u kući su se zatekle samo ona i majka. OVK zveri uleteli su u kuću sve poharali i na kraju nasrnule na nepokretnu Maricu u postelji.

Majka Martu su držali i prisilili da gledaju sta joj čine sa ćerkom. Zveri se nisu samo time zadovoljile, bile su žedne i krvi ... pred majčinim očima zaklali su sirotu devojku...

Majka je u šoku, sama, dva dana nepokretno sedela pored njenog krvavog leša.

Normalnom čoveku nepojmljivo je i neprihvatljivo cak i čuti ovako nešto.

Ostaje nam samo da pamtimo njeno ime, da se prisećamo stravične patnje i zločina koje je doživela, i za života se, koliko možemo, trudimo da se tako nešto nikada, nikome, i nigde više ne ponovi!

 

Komentari (5)

Nele

11.12.2018 10:30

Pa mnogi siptari su takve zveri da coveku pripadne muka od njih!

XXL

11.12.2018 11:55

To su i zločini NATO alijanse.

Milo

11.12.2018 12:39

Proklestvo koje su probudili srboMilosevici .i tu i u BiH..a jos prokletiji ovi sto to iskoriscuju za Budenie Zla 90 tih..takode iz Srbije.

XXL

11.12.2018 14:06

Ni zveri tako ne postupaju sa svojim žrtvama, a ne ljudi. Ipak šiptari - da.

Razuman Srbin

12.12.2018 09:51

Mediji u Srbiji treba da govore o srpskim zločinima. Njih je, ruku na srce, bilo neuporedivo više. Što je najgore, bili su u režiji državnih organa, što znači u ime nacije. Nacija će se osvestiti kada se bude suočila sa svojim zločinima, prelazeći preko tuđih. Ne treba se pravdati da i drugi to ne rade. Treba sebe uzdići na nivo čoveka.