SAZNAJEMO Fajzer i Biontek danas predaju dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji

Kompanije Fajzer i Biontek, koje su zajedno proizvele vakcinu protiv koronavirusa, danas će Agenciji za lekove i medicinska sredstva predati neophodnu dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji, saznaje Alo.rs.

Vakcina, korona
Vakcina, korona, Foto: AP University of Oxford/John Cai

Ovo je dogovoreno juče na sastanku koji su predstavnici ove kompanije imali sa predsednicom Vlade Srbije i ministrom zdravlja.

Nemačka farmaceutska kompanija Biontek i američki partner Fajzer ranije su podneli zahtev i Evropskoj agenciji za lekove za uslovno odobravanje vakcine protiv koronavirusa, saopštile su dve kompanije.

Da li ćete primiti Fajzerovu vakcinu?

Ukupan broj glasova: 88

  • Da: 41% (36)
  • Ne: 59% (52)

Velika Britanija jutros je postala prva zemlja koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija "Fajzer" i "Biontek" i najavila da će ona moći da se koristi od početka sledeće nedelje.

- Vlada je danas prihvatila preporuku Agencije za lekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine Fajzera i Bionteka - saopšteno je iz britanske vlade.

Britanski regulator MHRA objavio je kako je vakcina, koja prema poslednjim podacima ima 95-procentni učinak u zaštiti od Kovida-19, bezbedna za distribuciju.

Britanija je prva u svetu odobrila ovu vakcinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi