Kafić
Alo!/ Rajko Ristić
Kafić

Alo!/ Rajko Ristić

Kafić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Evropljani koji su se ponadali da više nema pomeranja kazaljki na satu, biće i dalje u dilemi i neizvesnosti.

Većini zemalja članica Evropske unije potrebno je dodatno vreme kako bi sprovela u praksu izmene pomeranja sata, prema dokumentu koji je izdalo rumunsko predsedništvo, javila je u subotu nemačka medijska grupa Funke.

Evropski zakonodavci izglasali su u martu početak promena za 2021. godinu. Tada zemlje članice treba da odluče da li će izabrati letnje ili zimsko računanje vremena.

Kiša

Alo!

 

Države članice ostaju neusaglašene oko šireg pitanja, a njihovo odobrenje je potrebno kako bi promena stupila na snagu.

O temi će se raspravljati u četvrtak na sastanku evropskih ministara saobraćaja, iako se tada ne očekuje konačna odluka.

Pročitajte još:

 

Rumunija je upozorila kako je potreban usaglašeni pristup problemu kako bi se sprečila "raznolikost vremenskih zona", te osiguralo pravilno funkcionisanje jedinstvenog tržišta. Zasad je samo nekoliko zemalja članica obelodanilo svoju poziciju, piše u dokumentu rumunskog predsedništva.

Kafić, bašta, Beograd

Alo!/Vladimir Marković

 

Nemački ministar Peter Almajer koji se bavi problemom u toj zemlji, napisao je u pismu susednim državama kako želi da izbegne tu raznolikost, te dodao kako treba postići zajedničku poziciju "najkasnije nakon letnjeg sastanka", javlja agencija DPA.

Usklađeni pristup problemu mogao bi da se postigne na sledećem redovnom sastanku ministara saobraćaja, zakazanom za kraj ove godine, nakon pregovora s Evropskim parlamentom.

Zoran Đinđić

Printscreen