Radovan Karadžić
Tanjug/AP
Radovan Karadžić

Tanjug/AP

Radovan Karadžić, Foto: Tanjug/AP

Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, kaže u razgovoru za naš list da on prvi put sada od nas čuje za reči te pesme.

- Nikad ranije to nisam čuo. Ne mogu da verujem... Kakve veze oni imaju sa Srbima - kazao je Karadžić.

Pročitajte još:

Na opasku da je Tarant podržavao ultradesničare iz celog sveta i sam bio nacionalista, te da je na puškama bilo imena iz srpske istorije, Karadžić je poručio:

- Video sam jutros da je pucao na te ljude puškom na kojoj je pisalo Marko Miljanov i Bajo Pivljanin. To su crnogorski junaci, crnogorski pod znacima navoda, to su srpski junaci Crne Gore u onim starim turskim vremenima. Ali ne znam kakve je to veze imalo sa Radovanom, jer on nije bio desničar. Moj brat je bio, ono što se kaže, centar. Bio je nacionalista u pozitivnom smislu, nije bio šovinista - kaže Luka Karadžić.

Preporučujemo još:

On osuđuje to što je Tarant uradio.

- Nevini ljudi su došli da se mole bogu, mole se bogu na svoj način. To su verski običaji, protiv toga nemamo ništa, imamo protiv ugnjetavanja drugoga naroda ispred svoje vere, kao što to rade u Bosni - naveo je on.

Luka Karadžić

Masanori Josida/Alo!

Luka Karadžić, Foto: Masanori Josida/Alo!

PESMA I KEBAB

Pesma „Od Bihaća do Petrovca sela“ pre nekoliko godina stekla je slavu na internetu, i to kada su joj strani desničari promenili ime u „Remove Kebab“ („Ukloni kebab“), što je sleng za „ubij muslimana“ među ekstremistima. Ova pesma je na Jutjubu imala 200.000 pregleda, a ima i verzije na kojima se vrti punih deset sati. Ispod svake verzije su komentari na račun muslimana. Harmonikaš iz spota Novislav Džajić robijao je za ubistvo 14 muslimana.

Karadžiću, vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje,

Nek se vidi, nikog se ne boje, nikog se ne boje,

Iz Krajine krenuli su vuci, krenuli su vuci,

Čuvajte se, ustaše i Turci, ustaše i Turci,

U odbrani svoga srpskog roda, svoga srpskog roda,

Borimo se, draga nam sloboda, draga nam sloboda