Slobodan Milošević i Mira Marković
EPA/Srdjan Suki
Slobodan Milošević i Mira Marković

EPA/Srdjan Suki

Slobodan Milošević i Mira Marković, Foto: EPA/Srdjan Suki

* Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila

* "Kuku meni, Srbijo", uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle

* Raspravljalo se o tome gde će biti sahranjen

Đuro Zagorac u knjizi "Slobodan Milošević - lične, političke i sudske drame" opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji. Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest.

Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila. A toliko halabuke, uz suze i anateme, obaranja, hapšenja, suđenja... I sad, on se vraća. Nema kazne, nema krivičnog dela. Svako je nvein nalaže pravo - dok se ne osudi. Socijalisti su želeli da večno počiva u Aleji velikana, kao prvi na izborima izabrani predsednik Srbije i treće Jugoslavije.

Pročitajte još:

- Kakav Beograd, kakve Aleje i počasti, tu nema mesta za diktatora, zar da on počiva pored Zorana Đinđića, uzvraćali su protivnici, uz zvižduke i protestne rekvizite, ali i zabrane.

- Ohladite malo, pozivali su iz Moskve Miloševićeva supruga i sin Marko - oni će ga sahraniti u Moskvi da "tamo odmori dok se Srbija ne vrati sebi".

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju

EPA, Koča Sulejmanović

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju, Foto: EPA, Koča Sulejmanović

Neka Miloševića sahrane oni kojima smo ga i predali "bez reversa", tamo i gde je umro, kao najbolje rešenje nudili su pravnici humanisti.

Srbi su se međusobno nadmetali, a Srbija ružila pred svetom. Kuku meni Srbijo, uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle.

Haradinaja NIŠTA GORE nije moglo da snađe! Zapad doneo ključnu odluku, od Tačija zahtevaju samo jedno!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 20.08.2019. 08:39 Zapad hoće da nova vlada u Prištini bude formirana bez izbora, kao i da u toj vladi ne bude lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, pišu beogradski mediji pozivajući se na diplomatske izvore.

Patrijarh je poručio da očekuje od državnih organa i naroda da budu na visini svoje odgovornosti pred Bogom, istorijom i tragičnim krajem Miloševićevog zemnog života.

"Kuku meni, Srbijo", uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle.

Milošević je na kraju sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom