Ivan Karadžić
Facebook/printscreen
Ivan Karadžić

Facebook/printscreen

Ivan Karadžić, Foto: Facebook/printscreen

Ivan Karadžić, Danac srpskog porekla, jedan je od prvih spasilaca koji su ugledali "nasmejana lica" dečaka koji su prethodno proveli 10 dana u pećini na Tajlandu i za koje niko do tog momenta nije znao ni gde su, ni da li su živi. I pored svoje velike hrabrosti i uspeha, Karadžić je skromno izjavio za da se u svoje lično, ali i u ime svog tima, zahvaljuje na ogromnoj podršci koju im ljudi širom sveta pružaju, ali da je ipak najbitnije "dovesti decu kući".

Iako nije rođen u našoj zemlji, Karadžić kaže da je nekoliko puta posetio Srbiju.

- Rođen sam u Danskoj, ali je moj otac rođen u Srbiji i svaki put kad mi obaveze dozvoljavaju rado je posetim - rekao je Karadžić za "Blic".

Karadžić je novinarima ispričao i da je u Srbiji provodio i po mesec, dva a da ga je za Tajland vezala lepota zemlje i ljubav.
Skromni Danac srpskog porekla u gradu Ban Ko Tao na Tajlandu živi i radi već 11 godina, a od 2006. godine ima i svoju ronilačku školu "Koh Tao Tec Divers" u kojoj je i instruktor.

Karadžić je za potvrdio da je deo spasilačko-ronilačke ekipe koja se bori da izbavi zarobljene dečake i njihovog trenera iz pećine Tam Luang Nan Nong, kao i da je jedan od prvih koji je ugledao njihova "nasmejana lica".

On je za "Skaj net" objasnio da većina ronilaca ima iskustva u spasavanju drugih ronilaca iz pećina, ali spasavanje dece je novo za većinu.

- Biće teško! Nemam iskustva u spasavanju dece iz pećina, mislim da niko nema - dodao je on.

Međutim, ronioci pričaju i da je napravljen značajan pomak u spasavanju mladih fudbalera, a Karadžić je optimista.

- Izvući ćemo ih odande - kaže, ali ipak ne želi da licitira sa tim kada bi to moglo da se dogodi, dodajući da je dobra vest i da se nivo vode u pećini i dalje spušta.

Nakon saznanja da je deo spasilačkog tima, njegov Fejsbuk profil preplavilo je oduševljenje, ali nakon tragičnog gubitka heroja i njegovog kolege Saman Kunana, pristižu mu poruke da "vodi računa o sebi, kao i da se ceo svet moli za njega".