Beogradska Arena
MO i VS
Beogradska Arena

MO i VS

Beogradska Arena, Foto: MO i VS

- Primimo oko 20 pacijenata, a otpustimo oko 25 i tako je poslednjih desetak dana. Sredinom jula u Areni je bilo oko 250 pacijenata, a danas ih je 28. Većina je izlečena i otpuštena kući - kaže Batnožić.

- Očekujemo da će u narednom periodu deo pacijenata iz ostalih kovid bolnica biti prebačen u Arenu, a odavde će po izlečenju biti pušteni kući - kaže Batnožić.

Najviše pacijenata smeštenih u Areni je iz Beograda, ali ima ih iz cele Srbije, dok je prosek starosti obolelih oko 50 godina.

U Areni je angažovano oko 120 zdravstvenih radnika i pripadnika Vojske Srbije, a iz Zavoda "Železnica Srbije'' do sada je bilo angažovano oko 75 medicinskih radnika.

Štark arena

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Poslednjih dana je smanjen broj prijema, Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Koordinator privremene kovid bolnice ''Beogradska arena'', pukovnik Veljko Milić, kaže da se poslednjih dana smanjuje broj pacijenata u toj bolnici i dodaje da su pacijenti uglavnom pod infuzionom i injekcionom terapijom.

- Svi su stabilni i dobro se osećaju, a poslednjih dana imamo utisak osećamo kao da epidemija jenjavaja - kaže Milić.

Podseća da je u Areni razveden sistem za dovod kiseonika i da je obezbeđeno 216 mesta za pacijente kojima je potrebna kiseonična potpora, a predviđeno je oko 150 mesta za respiratore.

- Izvršena je dodatna elektrifikacija, tako da smo za neki naredni talas potpuno spremni - navodi Milić.

arena

Alo.rs

Dezinfekcija se vrsi jednom dnevnom, Foto: Alo.rs

Dezinfekciju unutrašnjeg prostora ''Arene'' jednom dnevno vrše ekipe Zavoda za biocide, a prostor oko hale dezinfikuju jedinice ABH Vojske Srbije tri do četiri puta dnevno.

- Zajedno sa zdravstvenim radnicima iz civila ostvarujemo dobru saradnju, ima nas je više od 120, a ukoliko se bude povećavao broj pacijenata, spremni smo da reagujemo i povećamo angažovanje - kaže Milić.

Pročitajte još: