NAPUNILI SRPSKE RAFOVE TAJLANDSKOM KONZERVIRANOM RIBOM Evo ko nam uvaljuje lažnu tunjevinu "rio mare"!

Italijanska kompanija „Bolton“, koja je uvoznik najpoznatije tunjevine „rio mare“, najverovatnije je trgovinskim lancima „Merkator“, „Delez“ i „Aroma“ uz originalnu konzerviranu ribu proizvedenu u Italiji, uvalila i onu koja se pakuje u Tajlandu, otkriva „Alo!“.

Kosovski
"Rio mare" iz Tajlanda, Foto: Alo!

Gotovo da nema prodavnice „Maksija“, „Rode“, „Ideje“, „Tempa“ i „Arome“ koja na svojim rafovima nema, što se kaže, rame uz rame s originalnim proizvodom čuvenog italijanskog brenda „rio mare“ i onaj lažni, o kojem je „Alo!“ juče pisao.

TRANSEKSUALAC GORAN ABDULOV (34) SE POKAJAO NA SASLUŠANJU Provocirao me je, pao mi je mrak na oči... Nisam hteo da ga ubijem, VOLEO SAM GA!

U nekim radnjama cena lažne „rio mare“ tunjevine je čak i viša od cene originalne koja nam stigla iz Italije. Na prvi pogled, pakovanja su vrlo slična, međutim, samo oštro oko kupca može prepoznati razliku između svima dobre znane tunjevine „rio mare“ i one druge - lažne.

Ministarstvo trgovine: Proverićemo tunjevinu

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija navode da im se još nijedan potrošač kao ni organizacija za zaštitu potrošača nisu obratili sa sumnjom da se radi o nebezbednom i falsifikovanom proizvodu.

- S aspekta nadležnosti Sektora tržišne inspekcije, vaša informacija će biti proverena u saradnji sa drugim nadležnim organima - kažu u tom ministarstvu i dodaju da kako su konzerve tunjevine „rio mare“ uvoznog porekla, potrebno je takođe, proveriti u Upravi carina da li imaju podatak koji na bilo koji način ukazivao da se radi o falsifikovanom proizvodu.

PREDSEDNIK HSS OTKRIO ISTINU HRVAT PRIZNAO: Da je Nikola Tesla 1941. bio u Lici, ubil bi ga i BACILI U JAMU!

Prva razlika je u ambalaži. Naime, konzerva lažne tunjevine „rio mare“ je oblepljena žutom ili plavom etiketom i ima zalepljenu nalepnicu na poleđini, dok originalna konzerva „rio mare“ nema nikakve etikete ni nalepnice, već je sve odštampano direktno na konzervi.

ITALIJAN U SRBIJU DOLAZIO ZBOG OPŠTENJA SA ŽIVOTINJAMA Uhapšen jer je terao ženu na SEKS SA PSOM i to snimao!

Osim toga, konzervirana tunjevine, koja je stigla iz italijanske fabrike s jezera Koma, namenjena je češkom, holandskom, slovačkom, poljskom, slovenačkom, makedonskom, hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom tržište, dok je ona koja je uvezena iz Tajlanda namenjena samo Srbima, Đetićima, Hrvatima, Bosancima, Albancima i građanima Kosova.

Uvoznik za Srbiju i prave „rio mare“ i tunjevine sa drugačijom ambalažom jeste „Bolton Serbia“. Međutim, u tom predstavništvu ne žele uopšte da se oglašavaju ovim povodom i zvanično, javno, pojasne i obrazlože o čemu je reč.

ČOVEK OGROMNOG SRCA! Irac koji je RASPLAKAO SRBIJU svojom humanošću krenuo u novi poduhvat, a I VI MOŽETE DA POMOGNETE!

Odbili su čak i da obrazlože zvanično zbog čega na sajtu „rio mare“ među proizvodima nema „žute“ i „plave“ tunjevine kojom su napunili rafove srpskih prodavnica i koja se ne može naći niti kupiti niti u jednoj zemlji Evropske unije.

Ministarstvo poljoprivrede: 2004 je broj fabrike!

U Ministarstvu poljoprivrede za "Alo!" objašnjavaju da oznaka TH znači da je tunjevina proizvedena na Tajlandu, ali da broj 2004 ne označava godinu proizvodnje, već fabriku gde se riba pakovala. Takođe napominju da je Tržišna insekcija nadležana da proveri da li se radi o originalnom proizvodu rio mare ili falsifikatu.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača, kaže da Srbija tek treba da radi ozbiljne analize po pitanju kvaliteta proizvoda koji se distribuiraju u zemljama EU i u Srbiji.

ČETVORO DECE IZ SELA KRAJ NIŠA, OSTALO BEZ OCA "Sestro, ne mogu više da izdržim, OTROVAĆU SE, nemamo hleb za DECU, isekli su nam i STRUJU zbog DUGA"

- Nijedna ozbiljnija analiza u smislu utvrđivanja kvaliteta proizvoda nije rađena kod nas. Mi radimo mikrobiološka ispitivanja, da li je nešto ispravno ili nije i slično. Ono što je dokazano jeste to da u pogonima koji dolaze iz Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Mađarske jeste roba lošijeg kvaliteta u odnosu na te iste proizvode u matičnim firmama, kao na primer, u Austriji, Nemačkoj, Holandiji. To je dokazano, dokazali su i Česi i Poljaci. A mi kupujemo proizvode iz tih pogona. Ali, nama treba i kao dokaz da i mi uradimo te analize. Tamo gde vidite uputstvo gde je pisano na srpskom, bugarskom, makedonskom, onda znate da je roba za nas, a kada je uputstvo na španskom, francuskom, nemačkom, znate da je za to tržište i da je roba kvalitetnija - navodi Papović.

VELIKE PROMENE NA POMOLU Ko ostane bez posla ili nema dovoljno radnog staža ili je na birou MOŽE RANIJE U PENZIJU!

Ozbiljna provera hrane širom sveta

Od decembra 2017. do marta ove godine, u 67 zemalja zaplenjeno više od 3.620 tona i 9,7 miliona litara falsifikovane ili nestandardne hrane i pića, što je rezultat više od 41.000 provera sprovedenih u prodavnicama, na aerodromima u morskim lukama ili u fabrikama. Vrednost ove robe procenjena je na 55 miliona evra.

JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS PROČITAJTE OVDE.

 • Korisnik: SrBa
  12/07/2018 - 07:46
  Pa oduzmite im distributera li licencu. Oni ljudi koji rade protiv zdravlja svog naroda treba minimalno da budu sankcionisano oduzimanjem dozvole za rad. U težim slučajevima, zatvor.
 • Korisnik: nedjo
  12/07/2018 - 00:11
  i ko će odgovarati za ovo' možda zna šešelj i ognjen amidzić? srbijo,probudi se!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi