Kafić
Alo!/ Masanori Jošida
Kafić

Alo!/ Masanori Jošida

 Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Kafići, restorani i klubovi od utorka 24. novembra radiće ograničeno - do 18 sati! To je jedna od sedam mera koje je danas propisala Vlada Srbije i koje će od naredne nedelje početi da se primenjuje i strogo kontroliše. Ova, kao i sve ostale mere, oročena je na 10 dana!

Vlada Srbije propisala je, naime, sedam mera zaštite od širenja korona virusa. Nove mere odnose rad kafića i resotorana, nošenje maski, rad od kuće, kontrolu...

Anketa:

Da li se pridržavate mera zaštite od korone?

 

- Skraćenje radnog vrenena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima - glasi prva od sedam mera, koja je Blic već objavio.

Inače, istovremeno, najavljeno je skrogo kontrolisanje svi mera, uključujuči i nošenje maski, kao i zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba - u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

- Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi) - navodi se u novim merama vlade.

Juče ujutru je održana sednica Kriznog štaba na kojoj je bilo reči o tri nove mere koje bi mogle da budu uvedene. Nakon toga, premijerka Ana Brnabić izjavila je da će eventualne mere biti saopštene na konferenciji za medije u 15 sati, međutim ona je otkazana, a kako je saznao "Blic", umesto konferencije, Krizni štab će objaviti saopštenje.

Imunolog Srđa Janković izjavio je jutros da je medicinski deo Kriznog štaba predložio Vladi da svi objekti - osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi - rade do 17 časova.

Srđa Janković je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da pojačanje mera jeste potrebno pre svega kada je reč o objektima koji "nisu nasušna potreba", nošenju masku i okupljanjima.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je jutros da očekuje da predlog Kriznog štaba, koji se tiče uvođenja restriktivnijih mera, među kojima je ona da svi objekti, osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi, rade do 17 časova, danas ili sutra bude ozvaničen. Kon je gostujući u jutarnjem programu na TV Pink rekao da je takav predlog prosleđen predsednici Vlade Srbije.

KAKO JE BILO DO SADA?

Od utorka 17. novembra, uvedene su mere zaštite od širenja korona virusa koje su se odnosile i na rad kafića čije je radno vreme skraćeno do 21 sat. Danas su donete nove mere, njih sedam, koje na snagu stupaju u utorak, 24. novembra, a odnose se između ostalog na dodatno skraćivanje radnog vremena kafića i to do 18 sati.

Pročitajte još: