radno vreme
Masanori Jošida/Alo
radno vreme

Masanori Jošida/Alo

radno vreme, Foto: Masanori Jošida/Alo

Uskršnji i prvomajski praznici su vreme kada većina sugrađana slavi i uživa. Kako bi i oni koji se bave uslužnom delatnošću mogli da se odmaraju, radno vreme pojedinih pijaca, pošta i banaka, pumpi, prodavnica biće skraćeno, a neke će biti i zatvorene. 

Prodavnice

Prema odredbama Grada Beograda danas, sutra i u ponedeljak dežurni objekti dužni su da rade najmanje od 9 do 12 časova, dok u nedelju mogu biti zatvoreni.

Za prvomajske praznike, 30. aprila dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, 1. maja mogu biti zatvoreni, a 2. maja moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Dežurni prodajni objekti dužni su da istaknu radno vreme na vidnom mestu najmanje tri dana pre praznika.

radno vreme

Masanori Jošida/Alo

radno vreme, Foto: Masanori Jošida/Alo

Pijace

Pijace će raditi uobičajeno danas i sutra, kao i u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, a ostalih dana imaće prilagođeno radno vreme.

Zelene pijace u nedelju, 28. aprila, neće raditi, osim pijaca Zemun, Dušanovac, Banovo brdo, Bele vode, Gornja varoš i Palilula koje će raditi u periodu od 6 do 13 sati, dok će u ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

DANAS JE VELIKI ČETVRTAK Noć vam može odrediti sudbinu, gresi će vam biti oprošteni, a ovo su svi narodni običaji koje valja ispoštovati!

Otvoreni tržni centar Novi Beograd (Buvljak) neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu od 8 do 20 časova.

Na pijaci Dušanovac prodaja iz vozila 28. aprila neće se vršiti, dok će ostalih dana taj deo pijace raditi uobičajeno u periodu od 22 do 6 časova.

NIKAD JEDNOSTAVNIJI RECEPT Vaskršnja pogača sa šarenim jajima, trpeza ne može da se zamisli bez nje!

Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac 28. i 29. aprila neće raditi, dok će ostalih dana raditi u periodu od 6 do 19 časova.

Tržni centar Krnjača (cvetna pijaca) 28. aprila neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 časova narednog dana.

radno vreme

Charles Krupa/AP

radno vreme, Foto: Charles Krupa/AP

Benzinske stanice

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Tržni centri

U Beogradu će tržni centri u petak, 26. aprila, raditi skraćeno do 18 sati, dok će u subotu, 27. aprila, raditi uobičajeno - do 21 čas ili 22 sata. Vrata centara biće zatvorena samo u nedelju, 28. aprila, na Uskrs, a od 29. aprila, uključujući i 1. maj, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

USKRS ILI VASKRS? Za sve one koji su u dilemi: Ovako se pravilno čestita najveći hrišćanski praznik!

Parkiranje

JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od petka do ponedeljka, od 26. do 29. aprila, kao i u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja.

Za vreme praznika neprekidno će biti otvorene sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu u utorak, 30. aprila, i od petka, 3. maja.

Pošte

Od 26. do 29. aprila, dežuraće 73 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim prelazima raditi non-stop.

U sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, radiće 47 dežurnih pošta, od kojih će neizmenjeno raditi Glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

radno vreme

Dejan Briza/Alo

radno vreme, Foto: Dejan Briza/Alo

 

Banke

Saglasno Zakonu o državnim i drugim praznicima, mnoge banke biće zatvorene od 26. do 29. aprila, kao i 1. i 2. maja. Pojedine banke imaju i dežurne ekspoziture. Ipak, treba misliti o tome da se automati možda neće biti redovno dopunjavani, tako da novac treba podići na vreme.