Vreme, sunčano, Knez Mihailova
Alo!/ Masanori Jošida
Vreme, sunčano, Knez Mihailova

Alo!/ Masanori Jošida

Vreme, sunčano, Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Međutim, kiša proteklih dana je razvejala te nade, te se u ovom momentu svi pitaju da li, i kada, ćemo konačno uživati u toplom i sunčanom vremenu.

Čuveni meterolog Marko Čubrilo je rekao da nas jesenje temperature uz povremenu kišu očekuju u većini krajeva naše zemlje sve do polovine naredne nedelje, ali da nakon toga sledi prestanak padavina.

- Do srede nas očekuje kiša i hladno vreme. Možda ne ovako hladno kao proteklih dana, ali će biti znatno hladnije u odnosu na srednje prosečne temperature koje su karakteristične za ovo doba godine. Od srede i četvrtka imaćemo maksimalne dnevne temperature od 16 pa čak i do 20 stepeni Celzijusa - rekao je on.

On je otkrio i da ćemo od 21. aprila uživati u pravim prolećnim temperaturama.

- U drugoj polovini aprila neće biti znatnih oscilacija. Nakon 22. aprila imaćemo maksimalne dnevne temperature koje će dostizati pojedinih dana od 18 do 23 stepena Celzijusa. Kako se približavamo kraju meseca biće sve toplije, i mogu slobodno da kažem da nas očekuje prava prolećna temperatura.

Ali, u višim planinskim predelima zima će se zadržati znatno duže, čak do polovine maja. Čak se očekuju i nove količine snežnih padavina. Oni koji vole da skijaju, ova informacija će obradovati jer izgleda da se ski sezoni uskoro ne nazire kraj.