SVIM PENZIONERIMA STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ! Evo kada će dobiti novac!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svim penzionerima u Srbiji biće isplaćena jednokratna pomoć od 3.000 dinara, a za tu namenu će biti izdvojeno 5,24 milijarde dinara.

- Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara dobiće će 1,7 miliona penzionera već početkom decembra, a biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju. Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu Fonda PIO i za ovu vrstu jednokratne pomoći, sve zahvaljujući rezultatima. Za isplatu jednokratne pomoći dobili smo i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrđuje odlično stanje naših finansija - istakao je ministar finansija Siniša Mali.

 

On je dodao da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se s tom praksom nastaviti i sledeće godine ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finanisja

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: danka
  26/11/2018 - 09:44
  Pitam se da li bi Sinisa Mali mogao da zivi sa dvadeset hiljada penzije. Sada se hvali kako ce penzionerima dati tri hiljade pomoci kako bi bolje ziveli. Sramota za ovu drzavu kave penzije i plate imaju gradjani, gde ne mozes da sastavis kraj sa krajem. Do kada ce se ovaj narod muciti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi