Slava, crkva, vera, pravoslavlje
Alo!/Vladimir Marković
Slava, crkva, vera, pravoslavlje

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kako je istakao, problem predstavljaju povratnici sa letovanja, a o govorio je i o okupljanjima u zatvorenim prostorima.

Da li ćete obeležavati slavu kao i ranije ili i uz poštovanje mera?

 

On navodi da uprkos svemu moramo da budemo svesni da se odvija jedan prirodni proces - prokužavanja nacije novim virusom.

- Dosta mladih je u prethodnom periodu imalo virus bez simptoma. To znači da se naša populacija prokužava. Koliko je tačno građana steklo imunitet ne znamo, a može se saznati samo kada se obuhvati veliki broj ispitanika. Uspeli smo u prvom naletu korone da sačuvamo najstarije građane, za razliku na primer od Švedske, gde je preminulo dve trećine starih koji su dobili koronu. Stariji i hronični bolesnici i dalje moraju da se čuvaju, kao i osobe kod kojih je usledio pad imuniteta. Osobe koje imaju alergije, recimo na ambroziju, takođe moraju da se čuvaju jer su osetljiviji za dobijanje ove infekcije - smatra ovaj epidemiolog.

Uvek se postavlja pitanje koliko traje imunitet kod onih koji su preležali koronu. On napominje da to niko ne može da kaže u ovom trenutku jer je protekao suviše kratak period od kada se kovid-19 pojavio.

- I svetski imunolozi stalno govore kako je problem što se to ne zna. Moraće da prođe još barem pola godine da bi se stekao neki uvid u to - zaključuje dr Tiodorović.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Bocko

05.09.2020 11:21

Interesantno koliko nelogičnosti izgovaraju doktori epidemiolozi i infektolozi i svi ti naši vrli stručnjaci. Oni danas ne umeju da razlikuju alergiju i osip od šuge, pa ih pogrešno leče kao šugu, pa tako isto tvrde da PCR test otkriva koronu, što nema veze sa istinom, jer ne, ne otkriva. Napravili su cirkus od ovog virusa i sad nemaju pojma kako se iz te priče izvući, pa svaki dan objavljuju neke nebulozne cifre koje šteluju ne bi li izvukli 2% svoje reputacije bar, koju su izgubili lupetajući