Milutin Mrkonjić
Printscreen
Milutin Mrkonjić

Printscreen

Milutin Mrkonjić, Foto: Printscreen

U Rusiji je juče u 77. godini preminula Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice. Javnosti je poznata po političkom angažmanu 90-tih godina kojim je uticala na dešavanja i prilike u tom periodu.

Pročitajte još:

 

Mnogi smatraju da je bila siva eminencija tadašnjeg režima, vladar iz senke svoga muža, a ima i onih koji su u nju upirali prstom da je inspirator političkih ubistava, među kojima su likvidacije Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića.

Na pitanja: Ko je bila Mira Marković, kakav je uticaj imala na sudbinu zemlje u teškim vremenima, zbog čega je pobegla iz Srbije i utočište našla u Rusiji, hoće li biti sahranjena kraj svog supruga u Požarevcu, u Jutarnjem programu TV Prve odgovarao je Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS- a, narodni
poslanik i prijatelj porodice Milošević.

Mira Marković

EPA/Koča Sulejmanović

Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

On kaže da je, kada se govori o optužbama protiv Mire Marković, zapravo reč o marketingu.

"Ona jeste bila politički aktivista, jeste bila levičarka, žena britkog uma i oštrog jezika, jeste bila žena Miloševića i kao takva mogla je da ima uticaj i na odonošenje odluka. Ali, odmah da razbijemo tu famu, ja sam na žalost u Hagu postao pravi prijatelj porodice Milošević. Vreme je da se demantuju ti naslovi. Neću ja da govorim o tome, žena je umrla. Milošević je sve demantovao u intervjuu Novostima", rekao je Mrkonjić i podsetio da je Milošević tada jasno rekao da ni jednu državnu odluku nije donela njegova supruga, već državni organi.

Pročitajte i ovo:

 

Na pitanje da li misli da i danas, nakon svega, treba da brani porodicu Milošević, Mrkonjić kaže: "Odbrana porodice Milošević nije odbrana od strane mene, već je red da kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, valjda će država pomoći. Šesnaest godina je živela van države, 12 godina njegova deca ne mogu na grob ocu", kaže on.

Mrkonjić takođe očekuje da, ukoliko deca Mirjane Marković i Slobodana Miloševića odluče da se njihova majka sahrani u Srbiji pored Miloševića, država bude ta koja će to omogućiti, odnosno da će omogućiti deci da sahrane majku i obiđu očev grob.

Komentari (2)

gazda paja

15.04.2019 14:27

Sto bi drzava omogucila kriminalcima povratak? Zasto? Secam se izjave marka milosevica da je svako nesposoban ko do svoje 20 godine ne postane milioner. Treba da ga je sramota. Ne, ne trebaju nam. Niti bi ja kao drzava dozvolio to!

Vodenica

15.04.2019 15:14

Ova žena nije živela u izgnanstvu već u bekstvu od pravosuđa zemlje koju, je zajedno sa upokojenim joj suprugom, zavila u crno. Građani da snose trošak sahrane nekoga ko je insprisao politička ubistva i stvorio šund od života, u najmanju ruku je odvratno!