Kiša
Alo!/ Masanori Jošida
Kiša

Alo!/ Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

U Srbiji će u sredu biti hladno jutro, ponegde slab prizemni mraz, po kotlinama kratkotrajna magla, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplije.

Zbog, za ovo doba godine, ekstremnog pada temperature u sredu je na teritoriji cele Srbije na snazi žuti meteo-alarm.

PORUKA NA CEDULJICI OSVOJILA DRUŠTVENE MREŽE Mala Darija nije dobro uradila domaći zadatak! Bez obzira, učiteljici je ulepšala dan (FOTO)

Duvaće slab i umeren, pre podne zapadni i severozapadni, vetar, posle podne u skretanju na jugoistočni. Na istoku tokom čitavog dana umeren, povremeno i jak, severozapadni.

Žuti meteo-alarm označava da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Najniža temperatura biće od 0 do 8, najviša od 17 do 20 stepeni.

"ČUVAJTE STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA" Jezivi iskaz koji opisuje kako su 15. januara likvidirali Ražnatovića: "Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom naknadom"

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplije. Najniža temepratura oko 6, najviša oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 15. maja, u četvrtak se predviđa naoblačenje sa kišom, ujutro u zapadnim i severozapadnim krajevima, a tokom dana i u ostalim.

Kiša

Tanjug/Dimitrije Goll

Kiša, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U petak postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. U subotu pretežno sunčano i toplo. U nedelju toplo, uz naoblačenje sa kišom najpre na jugozapadu.

Početkom naredne sedmice oblačno, svežije i kišovito. Lokalno se očekuju obilnije padavine, naročito u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

GRAĐANI U PANICI, PAMTE ZLO, A SADA SLUTE DA JE MOGUĆE PONOVO Kiša će neprestano pljuštati! Meteorolozi zabrinuti zbog ciklona nad Srbijom - To nas može dovesti do KATASTROFE! (FOTO)

Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane će, po preporuci gradonačelnika Zorana Radojičića, danas otpočeti sa tehničkim toplim probama sistema, pa se može očekivati da će radijatori već oko 15 sati biti ponovo topli.

kiša

Jošida Masanori

kiša, Foto: Jošida Masanori

Gradonačelnik Radojičić je rekao da će tehničke tople probe u sistemu grejanja funkcionisati sve dok za tim bude potrebe, kako danju tako i tokom noći.

"Sve navedene mere sprovodiće se u mesecu maju u danima kada je prognozirana srednja dnevna temepratura od Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Beogradu 12 stepeni i niža", kazao je Radojičić.

NEKOLIKO DANA PRED SMRT Milošević preklinjao Lavrova: Pomozite mi! Oni rade pod znakom UN! - Stražar ispod kreveta pronašao predmet sa izlizanim slovima...

Ova odluka je doneta na hitnoj sednici Štaba za vanredne situacije, koju je sazvao gradonačelnik Radojičić, a kako bi se usvojila preporuka o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od niskih temperatura pojedinih struktura stanovništa na teritoriji Grada Beograda, imajući u vidu veliko zahlađenje koje je nastupilo ovih dana.

Kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svi članovi Štaba za vanredne situacije, čiji je Radojičić komandant, izjasnili su se da prihvataju preporuku.

NEKOLIKO DANA PRED SMRT Milošević preklinjao Lavrova: Pomozite mi! Oni rade pod znakom UN! - Stražar ispod kreveta pronašao predmet sa izlizanim slovima...

Naloženo je da JKP “Beogradske elektrane” sprovede preporuku Štaba i preduzme neophodne mere kako bi započelo grejanje najpre u domovima zdravlja, bolnicama, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, domovima za stara lica i drugim nepomenutim subjektima od posebnog značaja“, kaže Radojičić, saopšteno je iz Gradske uprave.