Suhoj, superdžet 100
Printscreen youtube
Suhoj, superdžet 100

Printscreen youtube

Suhoj, superdžet 100, Foto: Printscreen youtube

* Srpska aviokompanija "Er Srbija" pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom "Suhoj" o kupovini aviona "Suhoj Superdžet 100"

*  Razgovara se i o formiranju centra za remont aviona SSJ 100 na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koja je u pripremnoj fazi

* Rusija spremna i da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane, ako se ona odluči da pokrene nuklearni energetski program

Srpska aviokompanija "Er Srbija" pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom "Suhoj" o kupovini aviona "Suhoj Superdžet 100", izjavio je visoki zvaničnik ruske vlade Sergej Prihotko. Sergej Prihotko je, uoči današnje posete Srbiji premijera Dmitrija Medvedeva, novinarima u Moskvi rekao da se razgovara i o formiranju centra za remont aviona SSJ 100 na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koja je u pripremnoj fazi, prenosi Tas.

Prihotko je istakao da je Rusija spremna i da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane, ako se ona odluči da pokrene nuklearni energetski program.

"Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoje zemlju i svoje ljude"... A onda se obratio Rusima! (VIDEO)

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 19.10.2019. 15:51 Na batajničkom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019", uz poruku predsednika Aleksandra Vučića, da će Srbija umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude. Foto: Predsedništvo Srbije Prikaz je održan u čast 75.

 

Dodao je da je Rusija spremna i da učestvuje izgradnji Centra za nuklearnu energiju, tehnologiju i inovacije, o čemu vlade dve zemlje pripremaju sporazum.

- Sporazum Srbije i Evroazijske ekonomske unije ne ugrožava EU.

Prihotko je izjavio da uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije, o čemu će ugovor biti potpisan 25. oktobra u Moskvi, ne ugrožava interese Evropske unije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Sporazum o zoni slobodne trgovine između EAEU i Srbije ne ugrožava interese trećih strana, uključujući članice EU. Prema zvaničnim dokumentima EU, zemlje kandidati za članstvo mogu da imaju specijalne trgovinske odnose s drugim zemljama sve dok ne postanu članice EU, rekao je Prihotko.

Prihotko je naveo da je što se tiče odnosa Srbije sa EU, za Rusiju važno da njeno približavanje članstvu u EU neće dovesti do smanjenja rusko-srpske saradnje.

Članice EAEU su članice nekadašnjeg Sovjetskog Saveza - Rusija, Belorusija, Jermenija, Kazahstan i Kirgistan.

EAEU takođe ima posebne ugovore o saradnji s Vijetnamom, Iranom i Kinom.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu