Sneg, nevreme, mećava
AP
Sneg, nevreme, mećava

AP

Sneg, nevreme, mećava, Foto: AP

Kako nije znao kako da dođe do svoje kuće jer je put pod debelim snežnim pokrivačem, a nije imao gde jer se vratio iz Beograda zbog naknadnog medicinskog uputa Dušan Komatinović (53) iz prokupačkog sela Prekašnica zakucao je na vrata Vatrogasne službe u Prokuplju. Oni su ovog čoveka koji ima aneurizmu aorte, prevezli do kuće!

- Ja sam do neba zahvalan načelniku Zoranu Ristiću i vatrogascima jer su me doveli kući. Da nije bilo njih ne znam šta bih radio. u jednom trenutku sam pomislio da sednem u park i tamo umrem - počinje svoju priču Komatinović.

On objašnjava da je bio u Beogradu jer je trebalo da se operiše, ali da je morao da se vrati zbog naknadnog uputa. Kada je sišao na autobusku stanicu u Prokuplju, shvatio je da ne može da ode kući, jer je put zavejan. Okretao se, razmišljao šta da radi....

PROČITAJ JOŠ:

- Imam puno prijatelja, ali putnički automobili nisu mogli da se kreću tim putem pošto je zavejan. Kako bi mi i najmanji napor pogoršao stanje, znao sam da samo teretno vozilo može da me spasi. Na ulici sam sreo jednog policajca i pitao ga da li bi policija mogla da me preveze. Pomenuo sam i vatrogasce, rekao mi je da probam kod njih.

Otišao je u vatrogasnu stanicu i odmah ga je primio načelnik Ristić.

- Tom čoveku sam zauvek do neba zahvalan. Poslao je vozilo i rekao dvojici koja su pošla sa mnom da me i slučajno ne ostavljaju, nego dokle „lada niva“ može da me dovezu, a posle sa mnom peške da nastave do kuće. Tako je i bilo. Oni su me uveli u kuću - priča nam Dušan koji ima sve reči hvale za celu službu.

Kako kaže ni „niva“ nije mogla da dođe do kuće, pa su vatrogasci izašli i pešice nastavili sa njim, iako to nije njihov posao.

- Da njih nije bilo, već sam mislio da sednem u park i tu umrem, jer nije postojao način da dođem do svoje kuće - završava svoju današnju priču Komatinović.

Ovo nije prvi put da prokupački vatrogasci reaguju i da pomažu ljudima na razne načine.

Komentari (1)

Dragan

12.01.2019 03:05

Bravo za vatrogasce!