Dunav osiguranje
Promo
Dunav osiguranje

Promo

Dunav osiguranje, Foto: Promo

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Kompanija je u 2019. godini podržala aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečije manifestacije.

U protekloj godini, „Dunav“ je podržao više od 50 dečjih sportskih klubova, kao i regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo više od 100.000 dece u 148 mesta i gradova Srbije. Sport je bio podržan i putem škola talenata, sa više od 1.500 polaznika. Donacijama za više od 250 škola, Kompanija je obezbedila bolje uslove za učenje i boravak 500.000 dece u Srbiji. Umetnost je, kao i sport, bila podržana i putem škola talenata koje broje više od 1.170 polaznika. Ta podrška bila je vetar u leđa mnogim perspektivnim mladim ljudima, a saradnja s lokalnim samoupravama rezultirala je i podrškom brojnim dečjim manifestacijama, kao i zdravstvenim i kulturnim ustanovama koje su animirale 75.154 dece. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, deci u brojnim ustanovama i školama širom Srbije poklonili smo 4.200 novogodišnjih paketića.

Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, istakao je da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju, te da će u 2020. godini ova ulaganja biti nastavljena programom društvene odgovornosti pod sloganom „Prijatelj od detinjstva“.

„Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja. Različitim oblicima podrške najmlađima, u 2019. godini za decu Srbije izdvojili smo više od 120 miliona dinara, odnosno više od milion evra. U tesnoj saradnji s Vladom, a u skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, nastavićemo izgradnju lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu. Što se više bude razvijao ‘Dunav’, razvijaće se i naša podrška za mlade, obrazovanje, umetnost i brojne druge oblasti“, izjavio je Mirko Petrović.

Predsednik IO „Dunav osiguranja“ dodao je i da podrška nije izostala ni kada su deca zaposlenih u pitanju. Možemo se pohvaliti da je samo u 2019. godini „Dunav“ postao bogatiji za 100 beba.

Kao jedan od značajnijih segmenata društvene odgovornosti, istaknuta je višegodišnja saradnja sa projektom „S Tamarom u akciji”, u okviru koje je, pored standardne podrške osiguranju obnovljenih domaćinstava, ove godine podržano renoviranje škola širom Srbije, čime su obezbeđeni bolji uslovi za školovanje učenika.

Društveno odgovorno poslovanje „Dunav osiguranja“ uočeno je i nagrađeno međunarodnim sertifikatom IQNet SR 10, koji predstavlja ključni sertifikat u oblasti korporativne društvene odgovornosti.