STIŽE VELIKA POMOĆ TAKSISTIMA Država uz subvenciju daje nešto još važnije!

U Ministarstvu finansija su potvrdili da je u toku izrada uredbe koja će precizno definisati način na koji će država pomoći taksistima.

Protest taksisti Slavija
Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

* Osim vozila, država će taksistima finansirati i kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača

* Ova oprema na tržištu vredi ukupno oko 160 evra

* Država će je kupiti na tenderu, a potom i dodeliti taksistima

Za razliku od subvencije automobila koju će država uplatiti prodavcu vozila, neophodnu opremu država će taksistima uručiti direktno bez naknade. Prethodno će za nabavku taksimetara i fiskalnih štampača resorna institucija raspisati tender.

Taksisti, protest, Beograd
Foto: Alo!/Masanori Jošida

STRAH JOJ UŠAO U KOSTI Ne sme sama napolje, ne želi više u školu! Oglasila se majka napadnute devojcice iz Pančeva koju su vršnjakinje šutirale, udarale i krvnički čupale!

Izvor kaže da će za svakog taksistu to biti ušteda od 160 evra, kao i da bi država ovu opremu mogla da nabavi nešto jeftinije (barem za 20 odsto) s obzirom na veliku količinu koju bi poručivala.

- Ovo je neophodna oprema za svakog taksistu i nije brzo potrošna roba. Pojedini taksisti taksimetre i štampače ne menjaju i po deset godina - kaže izvor. Kako objašnjava, država će obezbeđivanjem opreme taksiste praktično moći da kontroliše i sankcioniše.

ISPOVEST KATARINE (16) RASPLAKALA SRBIJU "Otišla sam u Beč da radim kao bebisiterka za 1.000 evra, a tamo su me silovali svaku noć! Kad bih se branila, pretukli bi me"

- Onog trenutka kada mušterija primeti dva taksimetra ili nerealno stanje na na njemu, inspektor će zahvaljujući umreženim vozilima sa inspekcijama, odmah moći da reaguje - kaže dobro obavešteni izvor.

Majka malog Despota u velikom bolu skupila snagu i uradila nešto vredno divljenja!

AUTOR: Alo.rs/Blic/M.G. DATUM I VREME: 18.10.2019. 13:01 Roditelji Despota Lazića, preminulog dvanaestogodišnjaka iz Bajine Bašte, podeliće skupe flastere deci koja boluju od iste bolesti od koje je patio njihov sin. dečak leptir, Foto: Printskrin * Iza Despota je ostalo 10 neiskorišćenih kutija silikonskog upijajućeg flastera, jedinog flastera koji ne oštećuje kožu i ne napravi nove rane na telu dece leptira.

Svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici širom Srbije će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni. Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat tokom sledeće nedelje. Tada će biti nastavljeni pregovori između taksista i države, odnosno Ministarstva finansija.

AMSS APELUJE VOZAČIMA! Obezbedite svoj sertifikat i kvalifikacionu karticu na vreme!

Protest taksisti Slavija
Foto: Alo!/Vladimir Marković

U Ministarstvu finansija su potvrdili da je u toku izrada uredbe koja će precizno definisati način na koji će država pomoći taksistima.

Taksisti će za dobijanje subvencije morati da ispune najmanje dva uslova - da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Njih, prema najnovijim procenama, trenutno ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji. Najviše ih radi u Beogradu - 6.500, a zatim u Novom Sadu - 1.400.

BONUS VIDEO: Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu

 

Povezane vesti

 • Korisnik: seljak
  18/10/2019 - 16:05
  bolje traktore mladim poljoprivrednicima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi