Drumska mafija
Printscreen/Prva
Drumska mafija

Printscreen/Prva

Drumska mafija, Foto: Printscreen/Prva

Kako je rekao za TV Prva, na auto-putevima u Srbiji često se namerno nađu predmeti kako bi se izazvala nesreća, a vozači obično ne primete odmah da je u pitanju prevara.

- Postave predmete tako da bi neko naleteo, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavljuju kao neko ko rešava taj problem - kaže Nikolić.

On je upozorio da takva "lažna pomoć na putu" potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

- To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češnjeva sa nadvožnjaka - rekao je on.

Nikolić je kazao da vozači koji se kreću auto-putem od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu.

- Vozaču ne deluje sve odmah kao prevara, jer je zadovoljan što je preživeo i on i putnici. On tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom delu. Odveze ga u servis gde mu prijavljuju razne kvarove u enormnim cenama - kazao je on.

Dešavalo se i da vozači shvate da je u pitanju prevara, pogotovo kada čuju cenu za otklanjanje kvara.

- Ukoliko neko shvati da se radi o prevari oni zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su vršili šlepanje i radili dijagnostiku - naveo je on.

Kako je rekao, u pitanju je uigrana prevara koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona.

Preporučio je da se ukoliko se nađete u takvoj situaciji, obratite policiji ili AMSS-u.

- Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primete da se nešto čudno dešava na auto-putu neka pozovu AMSS - napomenuo je on.

Kako je kazao, žrtve su više stranci nego naši ljudi, jer naši se prve snađu u takvim situacijama.

Nedavno se, kako je naveo takva situacija dogodila na auto-putu ka Nišu kod Ražnja.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Sladjan

04.08.2020 13:41

Samo mnogo glup covek,pravi debil moze ovako uraditi nasesti na prevarante!!!!!imas amss,tvoje osiguranje,pozovi I kraj price!!!!zna se ko STA radi I ko ti pomaze kada dodje nevolja amss!!!!!

Sasa

04.08.2020 13:43

Žalosno i opasno sto su ti hajduci saradnici svih mogućih organizacija pomoć na putu. Kriminal neviđen. Imamo više šleperka nego Nemačka,sta mislite zasto?.Svo bi hleba bez motika. Policija sve zna i ćuti

NN

05.08.2020 09:29

Ovo je nevidjeno, tacno se zna da ovako nesto postoji i niko od nadleznih ne reaguje, nego se apeluje gradjanima da prijavljuju.. Pa nije gradjanin policajac! Nije to posao gradjanina! Hej drzavo, gde si?? Da li su vlasti upoznate sa ovim?? Dakle, zalosno je gde zivimo..