PTT škola
Alo!
PTT škola

Alo!

PTT škola, Foto: Alo!

Osim što je „Telekom“ uložio u kvalitetnu opremu i internet za samu školu, deca imaju priliku da pohađaju praktičnu nastavu u samoj kompaniji gde će naučiti da i u praksi primene svoja znanja, a mnoge od njih čeka i zaposlenje.

- Dualno obrazovanje na nivou srednjih škola i fakulteta ima veliki značaj za razvoj naše privrede, kao i za zadržavanja mlađe populacije u našoj zemlji. Ovaj projekat je sinergija praktičnog i teorijskog sticanja znanja kroz jedan vid inovativnog i dinamičnog načina učenja, omogućavanja da se što bolje osposobe za svoj budući poziv. Mladi su naša budućnost - ispričao je Marković.

Kako je objasnio, „Telekom“ i PTT škola su došli do zajedničkih interesa.

- „Telekom“ na taj način dolazi do potrebnog kadra za deficitarno zanimanje koje želimo da afirmišemo. Takođe, PTT škola tako obogaćuje svoj program.„Telekom Srbija“ je okrenut ka zadovoljstvu svojih korisnika, ali nikada nije zaboravio ovakvu vrstu projekata. Kao tradicionalno društveno-odgovorna kompanija, značajna sredstva ulažemo u razvoj i unapređenje znanja naših zaposlenih, tako imamo i odnos prema široj društvenoj zajednici.Mi smo se potrudili da obnovimo samu infrastrukturu škole po pitanju učionica, da uvedemo internet, da obogatimo kvalitet znanja polaznika ove škole - kaže Marković i dodaje da je posebno zahvalan Ministarstvu prosvete, kao i Privrednoj komori Srbije koji prepoznaju značaj ovakvih saradnji i podstiču ih.

Stipendije za najbolje

Goran Stanojević, novoimenovani direktor PTT škole, istakao je da je ovo sjajan projekat jer deca teorijska znanja stečena u školi mogu da dopune i praktičnim radom koji je veoma značajan. - Najbolji će dobiti i stipendije i garancije za zaposlenje nakon završenog školovanja. Mi smo veoma ponosni na ovu saradnju - rekao je Stanojević.