Dragoslav Kosmajac
Dejan Briza
Dragoslav Kosmajac

Dejan Briza

Dragoslav Kosmajac , Foto: Dejan Briza

Kontroverzni biznismen Dragoslav Kosmajac (67), koji je bio zaražen koronavirusom, preminuo je 12. marta u KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu. Lekari su se za Kosmajčev život borili od 6. aprila, kada mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je bio stavljen na respirator.

Za Dragoslava Kosmajca, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i navodno bio jedini sa ovih prostora koji je lično upoznao Pabla Eskobara, šira javnost čula je 2014, kada je uhapšen zbog sumnje da je utajio porez i nezakonito uknjižio zemljišta na Zvezdari, zbog čega su ga mnogi zvali srpski Al Kapone.

Međutim, posle tri meseca provedena u pritvoru, kao i dva sudska postupka, on je krajem 2018. pravosnažno oslobođen svih optužbi i nastavio je da živi kao slobodan čovek.

- Bio je slabog zdravlja, imao je srčane tegobe, zbog kojih mu je pozlilo i kada je bio uhapšen. Upravo je njegovo zdravstveno stanje bio jedan od razloga zbog kojih je posle tri meseca u pritvoru, uz kauciju od 200.000 evra, bio pušten da se brani sa slobode - objašnjava sagovornik.