KBC "Dragiša Mišović", bolnica
Tanjug/ Sava Radovanović
KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

KBC "Dragiša Mišović", bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

"U našem porodilištu danas je rođena prva beba čija je majka sumnjiva na virus Kovid-19. Devojčica je teška 3.290 grama, dugačka 53 centimetara i dobila je ocenu deset", rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Dodala je da je porodilja iz Inđije i da su ona i suprug bili u izolaciji po njegovom poratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Mihajlovićeva kaže da su majka i beba testirane na korona virus i da je porodilja izolovana od bebe kako ne bi došlo do eventualne infekcije.

"Sve porodilje kod kojih je potvrđen korona virus biće testirane pre nego što budu otpuštene kući, a one koje su sumnjive na Kovid -19, biće testirane posle porodajaja, kao i njihove bebe, a u zavisnosti od rezultata, infektolozi će propisati terapiju", objasnila je Mihajlovićeva.

Nakon što je KBC "Dragiša Mišsović" proglašen za bolnicu Kovid-19, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo otpuštane su zdrave pacijentkinje, a u subotu je otpuštena poslednja pacijentkinja posle čega su, kaže Mihajlovićeva, sprovedene sve mere kako bi porodilište bilo spremno za prihvat zaraženih trudnica i onih koje su sumnjive na korona virus.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

KBC "Dragiša Mišović", bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

"Za vikend je bez prestanka radila tehnička služba, celokupno medicinsko osoblje i svi lekari kako bismo prilagodili kliniku za bolnicu Kovid 19 i kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici bili maksimalno zaštićeni", kazala je Mihajlovićeva.

Naglasila je da se propisane mere zaštite u potpunosti primenjuju i da su svi zaštićeni, od spremačica do lekara i pacijenata.

Inače, porodilište u KBC "Dragiša Mišović" je prošle godine proglašeno za najbolje porodilište u Srbiji.

"U 2018. godini imali smo oko 2.000 porođaja, a prošle godine blizu 2.800 porođaja. Nadamo se još većem broju porođaja kada sve ovo prođe", navela je Slađana Mihajlović.