Dragan Stajić
Grad Novi Sad
Dragan Stajić

Grad Novi Sad

Dragan Stajić, Foto: Grad Novi Sad

- Samo tokom vanredne situacije proizvedeno je 500 tona dezinfekcionih sredstava. Mi konstantno dezinfikujemo sve domove zdravlja, javna mesta za okupljanje, škole i vrtiće... Sve javne površine. Svaki od 100 autobusa u gradu se svako veče dezinfikuje. Ona su se delila besplatno, a određene količine su slate druge gradove Srbije. Zahvaljući svim tim merama mi trenutno imamo dobru epidemilošku situaciju i nadam se da će ona u narednom periodu takva i ostati. Mi smo kao grad Novi Sad spremni da sprovedemo sve mere koje propiše krizni štab. Garantujem da je grad Novi Sad 24 sata spreman da odreguje na svaku meru koju propiše republički krizni štab - naglasio je Stajić.

Pročitajte još:

On je takođe naglasio da je sajam kao privremena kovid bolnica kompletno opremljen i spreman da ukoliko bude bilo potrebe primi pacijente.

Na pitanje kakvo je trenutno stanje kovid ambulantama u Novom Sadu, Stajić odgovara da od početka epidemije otvoreno pet kovid ambulanti i da one i dalje rade, osoblje ima svu zaštitnu opremu.

- Postoje kovid ambulante za trudnice, decu.. Šta hoću da kažem, naravno da ne želimo da se broj zaraženih poveća, ali smo spremni za priliv pacijenata- naglasio je Stajić i ispričao i lično iskustvo njegove sestre koja živi u Melburnu.

- Tamo u 20 sati uveče niko ne može biti na ulici, opseg kretanja je pet kilometara, u automobilu se vozi samo po jedno lice , restorani ne rade. Kod nas to funkcioniše, i mislim da ako se pridržavamo minimalnih mera koje su propisane, nošenje maski distanca, dezinfekcija ruku da ćemo uspeti imamo prihvatljivu epidemiološku situaciju. I mislim da podsvesno ipak ulazimo u rutinu da ih koristimo maske - naglasio je

Stajić je naglasio da je i ove godine uprkos pandemiji n inicijativu gradonačelnika Skupštini grada da izdvoji 10 miliona dinara u republički fond za lečenje dece u inostranstvu, što se radi od 2016. godine.

Pročitajte još: