Dragan Simović
Printscreen
Dragan Simović

Printscreen

Dragan Simović , Foto: Printscreen

Dragan Simović (25) iz Srednje Dobrinje kod Požege uliva nadu da stara dobra sorta vrednog srpskog domaćina ipak nije izumrla. Ponosan je na svoje pretke i imanje koje su mu ostavili, a koje on unapređuje svakog dana uspešno se baveći stočarstvom jer, kako kaže, od malena je stoku voleo.

- U današnje vreme najveći je problem biti domaćin i čovek seljak - kaže mladi Dragan kom je nimalo lagodan život na selu pre vremena darovao mudrost mnogo "matorijeg" čoveka. Tome je verovatno doprinela i činjenica da je ovako mlad jedina muška glava u svojoj porodici. Dragan brine o baki, mami i sestri.

Dragan Simović

Printscreen

Dragan Simović , Foto: Printscreen

Ima 20 grla, pune ruke posla, ali to ga nije sprečilo da brine o imanju, porodici pa i da studira, te će uskoro steći i diplomu. Mehanizaciju skoro ima svu za govedarstvo, a i svake godine se nešto, kaže, prinovi.

Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka.

- Stoku sam voleo od malena, ovo ne može da radi ko ne voli životinje - dodaje Dragan da treba ostajati, da se treba boriti kao i da je odmalena voleo selo i rad na selu.

Dragan je neoženjen, ima devojku, ali kaže da je za druge ljude na selu, u današnje ludo vreme, teško naći pravu osobu koja je vredna i koja može da ga prati u ovom poslu, da mu daje podršku, da bude dobra majka...

Devojke neće na selo jer treba mnogo odricanja, a mladima poručuje da poštuju starije i da se manu lakomislenog života nego da pljunu u šake i da se late posla.

 

Komentari (1)

Sule

21.02.2020 11:05

Teško da se on neće ożeniti. Kao što ima normalnih momaka, ima i vrednih devojaka.