Dejan Đorđević
prinstskrin/Nesto Novo
Dejan Đorđević

prinstskrin/Nesto Novo

Dejan Đorđević, Foto: prinstskrin/Nesto Novo

 

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, "iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći".

- Tražio je da odustanem od ugovora milom ili silom - tvrdi za nesuđeni kupac Univerziteta "Megatrend" Dejan Đorđević Đorđević.

Ali, ugovor je već potpisan, i na snazi je, kaže on za "Blic". Pregovori oko prodaje Megatrenda trajali su, dodaje, skoro dve godine, a tokom tog perioda "sastajali smo se u i Kanu i u Nemačkoj".

- Mada je gospodin Jovanović u poslednje vreme počeo često da se predomišlja, došlo je do sklapanja ugovora. Onda mi je par dana pre nego što je izašao dokumentarac na N1 , poslao poruku da je vreme da preuzmem Univerzitet. Ja sam rekao da Univerzitet nema više istu vrednost. Dan nakon objave dokumentarca potpisali smo ugovor - priča Đorđević.

- Ugovor je na snazi, a gospodin Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor - kaže on, dodajući da su u ugovoru definisani načini na koji on može biti prekinut.

Osim što je do sada, kako tvrdi, uplaćeno 30 miliona na escrow račun, a ne lični račun Miće Jovanovića, koji je svojevrsi depozit, Đorđević, kako nam kaže, nije uplatio nijednu ratu od ukupne cene koja je dogovorena za Megatrend univerzitet. Dodaje i da nije u zakonskoj obavezi da uplati ništa, u prvih 30 dana od potpisivanja ugovora, odnosno upisa u registar.

Mića Jovanović

Masanori Jošida

Mića Jovanović, Foto: Masanori Jošida

 

- Da bih mogao da dam pozajmicu osnivača, moram da imam zakonske okvire - kaže Đorđević.

"Polupreteće poruke"

Dejan Đorđević tvrdi i da mu je Mića Jovanović poslao poruku danas, koju tumači kao "polupreteću". On mu je, kako tvrdi, napisao da se "ne pojavljuje na fakultetu pre ponedeljka, dok se sve ne dogovore".

Da li će tužiti Miću Jovanovića, Đorđević još ne može da kaže, potrebno je da se konsultuje s pravnim savetnikom, kaže.

Što se jučerašnje izjave Miće Jovanovića tiče, da ga je Đorđević prevario, kaže da su mu "zasmetali ti navodi".

- Rekao je da je prevaren, a prevara je krivično delo. Takođe, prekršio je ugovor, pokušao je da ga raskine - kaže nesuđeni vlasnik "Megatrenda".

Komentari (1)

vitez

06.12.2019 21:13

Ne zna se ko je od njih veći Megalažov.