Miodrag Lazić
Youtube printscreen
Miodrag Lazić

Youtube printscreen

Miodrag Lazić, Foto: Youtube printscreen

"Sećam se tog strašnog dana kada je u jednom naletu u Klinički centar stiglo toliko povređenih da je trebalo u istom momentu 15 operacionih sala, a to nismo imali. Dovozili su ranjenike, sa otkinutim rukama, teško povređene, zbrinjavali smo ih kako smo znali i umeli, na hodniku, u sobi, u sali, gde god, ", ispričao je sadašnji direktor Urgentnog centra u Nišu, hirurg dr Miodrag Lazić.

Pročitajte još:

On je rekao da je tog 7. maja 1999. godine predvodio jednu od dve hirurške ekipe, kao lekar sa već četiri godine ratnog iskustva na teritoriji BiH. Tog dana Niš je zavijen u crno, preminulo je 16 osoba, a 18 ranjeno.

"Za mene je to bio rat u nastavcima, jer sam od 1992. do 1996. vodio srpsku bolnicu u Sarajevu i znao sam šta nas čeka. Tako da kada sam čuo prve priče o bombardovanju, krenuo sam sa pripremama iako nisam mogao da verujem da će se to zaista desiti. Sećam se kada sam rekao da na spratove donesemo burad sa vodom, gledali su me u čudu, jer nisu znali kako to izgleda, nažalost, ja jesam, i tako smo krenuli od običnih stvari", priča dr Lazić.

Preporučujemo i ovo:

On je ispričao da su svi morali tokom bombardovanja da dežuraju 24 sata dnevno.

"Smenjivali se, ali kada je bilo alarmantno, dolazili smo svi", kaže dr Lazić.