Tanja Mitić
RTS
Tanja Mitić

RTS

Tanja Mitić, Foto: RTS

- Odem ja u Rusiju, ali budem mesec dana. Odem da vidim tamo sve svoje i opet se vratim ovde - kaže Tanja.

U posetu majčinoj rodbini voli da ode i desetogodišnji Aleksej. Govori ruski, ali mu gramatika još predstavlja izazov. On ističe da nikada ne bi napustio Srbiju.

PROČITAJ JOŠ:

Našu zemlju zavolele su i mnogobrojne ruske porodice koje su se doselile u okolinu Kraljeva i Vrnjačke Banje. Samo u Gračacu ih je 15.

- Doseli se jedna porodica, pa onda njihova rodbina, pa prijatelji i tako. Sele se tri-četiri godine dok se ne presele svi - priča u razgovoru za RTS Tanja.

Mnogim Rusima je Tanja prvi oslonac u novoj zemlji.

- Kad Rus pravi kuću, ja dođem kao nadzor na gradilištu. Pa prevodim i vodim posao kad oni nisu tu... Dobro sam se ovde snašla. U Rusiju se ne bih vratila, volim ovde da budem, navikla sam se - kaže Tanja.

Spasioci Gorske službe zatekli u šumi najstrašniji mogući prizor!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 14:20 - 19.10.2019. 14:58 Spasioci su juče dobili poziv povodom nestale osobe. Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Posle višečasovne potrage, spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa pripadnicima MUP, pronašli su u šumi telo muškarca nestalog u okolini Stražilova.

Želja joj je i da u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji napravi udruženje ruske zajednice. Zvanično, u Srbiji živi oko 3.500 Rusa. Nezvanično - četvorostruko više.

BONUS VIDEO: