Konferencija
Printscreen
Konferencija

Printscreen

Konferencija, Foto: Printscreen

O tome je danas na konferenciji za medije u Palati Srbija govorila i zamenica direktora Batuta Darija Kisić Tepavčević.

- Osim opštih preventivnih mera, nema ničeg novog u vezi sa merama što možemo reći. Znači: nošenje maske, fizička distanca i pranje ruku i to nije "samo". Lekciju možemo da naučimo od populacije starijih koji su pokazali kako se može zaštiti - kazala je Kisić Tepavčević i istakla da ove tri mere i te kako sprečavaju širenje virusa.

Preporučujemo:

Ona je istakla da postoji lična odgovornost, te da je ona na svima nama da se ponašamo kao da smo potencijalni prenosioci virusa.

- Ne možemo očekivati da nam neko drugi donosi neke mere dok svako od nas ne vodi računa. Nismo razmatrali o policijskom času, rekli smo kada i zašto smo uveli takvu vrstu mera, da zaštitimo najstarije pacijente, a u međuvremenu smo nabavili respiratore, izgradili bolnice. Nažlost, izgleda da ćemo se dugo boriti sa ovim virusom - zaključila je je Kisić Tepavčević.

Podsećamo, juče je premijerka Srbije Ana Brnabić govoreći o merama koje bi mogle biti pooštrene navela da bi obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i zabrana javnog okupljanja mogla biti proširena na teritoriju cele Srbije, te da će se o tome raspravljati na danas ili sutra ujutru.

Takođe, kao još jednu moguću meru, ukoliko struka to odobri, kako je rekla, jeste zabrana organizovanog okupljanja.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

oki

14.07.2020 22:22

Uvedite policijski cas jer je stanje u celoj drzavi strasno. Niko nista ne postuje, cast izuzecima.

Zar

14.07.2020 23:44

Virus nije oslabio, doktorko? Sta mu je vratilo snagu?