STIGLI ALARMANTNI PODACI SA INSTITUTA "BATUT" Doktor Ivica Mladenović saopštio frapantne rezultate sprovedenog istraživanja: Deca su nam u velikoj opasnosti!

Tokom drugog polugodišta školske 2017/18. godine, "Batut" je u 101 osnovnoj i srednjoj školi u Srbiji realizovao istraživanje o zdravstvenom ponašanju dece školskog uzrasta.

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji redovno se kocka, rezultati su istraživanja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Tokom drugog polugodišta školske 2017/18. godine, "Batut" je u 101 osnovnoj i srednjoj školi u Srbiji realizovao istraživanje o zdravstvenom ponašanju dece školskog uzrasta, kao deo međunarodnog istraživanja.

Rezultati istraživanja su pokazali da se bar jednom tokom života kockalo 34,6 učenika prvih razreda srednjih škola, a u prethodnih godinu dana 27,5 odsto njih, sa većom učestalošću među dečacima.

Doktor Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu kaže da su rezultati istraživanja, u najmanju ruku, poražavajući.

Za trend porasta broja adolescenata koji se kockaju u poslednjih desetak godina, prema rečima stručnjaka, zaslužno je između ostalog i onlajn kockanje.

Problem je u tome što prilikom uplate tiketa preko interneta, zaposleni u kladionicama i kockarnicama jako teško mogu da kontrolišu uslov da su igrači stariji od 18 godina.

Kladionica tiket
Kladionica tiket, Foto: Dejan Briza

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi