Rešenje
Alo.rs

 

Rešenje

Alo.rs

Rešenje , Foto: Alo.rs

 

Dana 31.1.2019. godine, poslat je zahtev za potvrdu validnosti diplome Bogosava Nešovića, izdate od strane Saobraćajne GSP škole "Bora Marković", a 9.1.2020. dobijen je dopis Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu da njegova diploma nije validna.

Istog dana, dobijen je i dopis od Zajednice sindikata Srbije kojim je zaključeno da je Bogosav Nešović isključen iz članstva i da imaju osnovane sumnje da je činio zloupotrebu položaja.

Nakon toga Bososav Nešović dobija rešenje o izricanju mere - novčane kazne u iznosu od 20% od njegove osnovne zarade koju je ostvario za mesec u kome je kazna izrečena.

(POGLEDAJTE FOTOGRAFIJU IZNAD)

Čekajući da prođe zakonski rok za izjašnjenje zaposlenog, dobijamo dopis koji je gradonačelniku uputio Bogosav Nešović, naznačen kao "akt uzbunjivanja", u kojem iznosi niz laži i neistina, za koju se se čelnici preduzeća izjasnili dana 6.2.2020.godine.

Pošto zaposleni u izjašnjenju od 21.01.2020. nije izneo niti priložio bilo kakav dokaz kojim bi osporio navode iz upozorenja, dana 11.02.2020. godine doneto je Rešenje o otkazu ugovora o radu i isto poslato zaposlenom na adresu prebivališta poznatu poslodavcu, imajući u vidu da se zaposleni nije vratio na rad posle korišćenja godišnjeg odmora, već je dan pred istek istog, neposrednom rukovodiocu doneo potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad.