MEŠTANI POKLONILI PLAC VUČIĆU Do njega vodi čarobna staza, a pogled puca na nešto od čega će predsedniku zastati dah

Plac od 25 ari, koji su meštani Pranjana u subotu poklonili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa željom da im postane komšija nalazi se na suvoborskom visu, na koti Mramor.

Aleksandar Vučić dobio plac
Aleksandar Vučić dobio plac, Foto: Alo

Parcela ima nevorovatan pogled, pre svega, na srpsku istoriju gde se u daljini vidi Ravna gora i Gorski aerodrom sa kojeg je Draža Mihajlović komandovao spasavanjem savezničkih pilota.

- Zahvaljujući predsedniku Pranjani su ponobo dobili svoja krila, naša sreća što ponovo imamo aerodrom u čast naših junačkih predaka je zaista velika. Komad zemlje je nešto najvrednije što možemo da u damo, jer suvoborski seljak se najteže odrče svoje dedovine koja je natopljena junačkom krvlju i znojem predaka, iskopana rovovima - rekao je Radoljub Janković iz Pranjana.

Plac koji su meštani poklonili predsedniku Vučiću
Put do parcele, Foto: RINA

Sa istog mesta pogled puca ka Takovu gde se kao sa dlana vidi selo Koštunići, Teočin, deo Brezne, Brajići, planinski visovi Poloma, dok sa druge strane se jasno vidi selo Gojna Gora, Družetići a nazire se deo Šiljkovice na čijim obroncima je Miloševo rodno selo, Dobrinja.

Plac koji su meštani poklonili predsedniku Vučiću
Pogled puca na Ravnu Goru i Gorski aerodrom Foto: RINA

Inače, zemljište je vlasništvo porodice Starčević, koji za nju nisu želeli nikakvu naknadu.

Plac koji su meštani poklonili predsedniku Vučiću
Plac koji su meštani poklonili predsedniku Vučiću, Foto: RINA

Parcela se nalazi u predivnom ambijentu, okružena stoletnim borovima a može joj se prići iz dva pravca, makadamskim putem od reke Dučine ili uz Tolića kosu.

- Čast nam je da predsedniku Srbije podarimo taj plac, čuli smo da je rekao da će ga iskoristiti u najbolju svrhu, u interesu Pranjanaca, ali kako bilo da bilo naša porodica dala je to od srca, sa željom da jednog dana bude naš komšija - kaže Miroslav Starčević.

Plac koji su meštani poklonili predsedniku Vučiću
Miroslav Strancevic, Foto: RINA

Radi se o veoma časnoj i vrednoj porodici, koja se bavi proizvodnjom čuvenog rolovanog suvoborskog kajmaka, prerađujući dnevno nekoliko hiljada litara planinskog mleka.

Povezane vesti

 • Korisnik: Rade
  28/09/2020 - 22:45
  Sve se vidi sa jednog brda. Koliko je mala ova drzava.
 • Korisnik: DEKI
  28/09/2020 - 12:39
  Baš je super ideja za dobrog novog komšiju ima da se ponose meštani u njihovom kraju
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi