Vakcina, korona
AP Photo/Alexander Zemlianićenko
Vakcina, korona

AP Photo/Alexander Zemlianićenko

Vakcina, korona, Foto: AP Photo/Alexander Zemlianićenko

- Prve doze vakcina protiv korone u Srbiji biće pre Nove godine, a prvi uslov je da vakcina bude bezbedna i biće besplatna za naše građane - rekla je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić u Jutarnjem programu TV Prva.

Da li ćete se vakcinisati protiv koronavirusa?

 

Poidsetimo, Srbija je "stala u red" za nabavku 1,8 miliona doza vakcina protiv virusa korona, preko sistema KOVAKS, a ono što je poznato je da će prvi biti vakcinisani zdravstveni radnici, policija i vojska, kategorije stanovništva za koje će vakcinacija biti i obavezna.

Tiodorović: Umiru i mladi pacijenti, situacija je vanredna

U Kliničkom centru u Nišu je 235 kovid pacijenata i većina je u vrlo teškom stanju, a epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, da se može oceniti kao vanredna i da zabrinjava podatak da umiru i mlađi ljudi.

"Već je iza nas daleko nesigurna i nepovoljna situacija, znači da ćemo od danas pa narednih dana verujem do kraja nedelje imati stalni priliv novih bolesnika", istakao je Tiodorović za RTS.

Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

On je naveo da sve ljude mora da zabrine podatak da je noćas umro mlad čovek iz Niša, koji je 1975. godište, što znači da su i mladi ugroženi.

Preminuo je i pacijent iz Leskovca, 1970. godište.

"Traje strašna bitka za živote iz minuta u minut", poručuje Tiodorović.

U Nišu je tokom jučerašnjeg dana potvrđen 331 slučaj.