Televizija Nova S
Printscreen
Televizija Nova S

Printscreen

Televizija Nova S, Foto: Printscreen

Novinarka je započela priču o vakcinalnom turizmu u Srbiji o kom se piše širom sveta i same Evrope.

"Tu priču je započela jedna veoma popularna televizija. Oni su izašli sa tom pričom, jer je jedan Italijan ispričao kako se vakcinisao u Srbiji i objasnio detaljnu proceduru. Na primer, ja pošto imam, 48 godina, neću moći u Italiji da se vakcinišem pre avgusta, septembra. Mnogi Italijani traže alternativni način kako bi se vakcinisali, nije Srbija jedina zemlja u kojoj mogu to da učine, ali nekako nam je primamljivo. Koliko sam čuo, poslednja informacija je da strani državljani neće moći da se vakcinišu u nedelju, a ostalim danima da. Postoje još neke zemlje u kojima se možete vakcinisati, ali se tamo plaća ogromna tarifa, oko 40 hiljada evra", naglasio je Željko Pantelić. 

Podsetimo, austrijska državna televizija (ORF) emitovala je specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj je predstavila našu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

Na sajtu ORF glasi: “Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv Korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu.

Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU.

Komentari (1)

Kakvo je

08.04.2021 13:03

ovo lupetanje o 40.000 gluposti?... pa AstraZ ili kako se već zove otkako je promenila ime - da se zaturi trag, košta po OrbanuV 1,78 eura doza, i neće je neki zbog glasina o trombozi (koje su naravno netačne ako se provakseronje pitaju), treba im lepo naplatiti samo koliko košta + shiping + usluga, a ne da to mi to plaćamo iz svojih praznih džepova.