Sneg
Nena
Sneg

Nena

Sneg, Foto: Nena

PROČITAJTE JOŠ:

 

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda stigla je prognoza koja kaže da nas već tokom naredne sedmice očekuje obrt i temperatura oko 15 stepeni Celzijusovih.

- U toku jučerašnjeg i danasnjeg dana došlo je do prodora hladne vazdušne mase iz Sibira, zato je u našoj zemlji sada veoma hladno za ovo doba godine, ali to će trajati još samo do sutra ujutru - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Vremenska prognoza

Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

Vremenska prognoza, Foto: Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

 

On je najavio da će u toku sutrašnjeg dana doći do blagog porasta temperature, a već od nedelje očekuje se topliji vazduh sa jugozapada Evrope, koji će doći pod uticajem ciklona sa Atlantika.

- U celoj zemlji će biti iznadprosečno toplo, ali to ne znači da ćemo nositi kratke rukave, već da će biti između devet i 15 stepeni - najavio je Đurić.

PROGNOZA ZA DECEMBAR

Prva polovina decembra, prema rečima hidrometeorologa Đurića proći će sa temperaturom iznad uobičajene za ovo doba godine, a to je oko 10 stepeni.

Vremenska prognoza

Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

Vremenska prognoza, Foto: Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

 

- Nema na vidiku nekog jačeg zahlađenja prvih 12-13 dana. Možda samo dođe do kiše, ali tu nema govora o temepraturi koja nas je zatekla sada - izjavio je on.

On je dodao da već tokom druge polovine decembra može se očekivati susnežica, koja će rezultirati bljuzgavicom, ali to neće biti onaj pravi sneg.

 

- Pre januara neće biti prave zime, ali ne možemo sa sigurnošću govoriti o toj dugoročnoj prognozi. Ono što je sigurno jeste da nas u nedelju ove i sredu sledeće sedmice očekuje lep dan. Znatno vedriji i sunčaniji, nego ovi koju su iza nas - zaključio je Đurić.