nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi
Tanjug/Jaroslav Pap
nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi

Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U većem delu Srbije danas će biti malo i umereno oblačno i suvo. Samo je na severu zemlje, uz više oblačnosti ponegde moguća slaba kiša. Uveče na jugozapadu, tokom noći i u centralnim krajevima Srbije očekuje se jače naoblačenje, mestimično sa kišom.

Pročitajte još:

 

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom podrucju povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 C do 5 stepeni, najviša dnevna od 5 C do 11 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Šta nas čeka naredne nedelje?

Prema prognozi za narednih sedam dana, do srede će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, u nedelju i ponedeljak i dalje relativno toplo. Od utorka se očekuje hladnije vreme, u planinama sa susnežicom i snegom, koji je u sredu ponegde moguć i u nižim predelima. U ostalim danima do kraja perioda biće pretežno vedro i hladno, sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem.

Temperature iznad 10 stepeni u Srbiji će biti izmerene danas, sutra i u ponedeljak, a onda sledi nagli pad, pa će već u utorak biti pet stepeni, a u sredu, četvrtak i petak jedva da će se odlepiti od nule.

 

U nižim predelima biće više kišovito, a ljubitelje prave zime snežne padavine trebalo bi da obraduju u sredu.

Četvrtak i petak bi trebalo da budu suvi. I da se vratimo na početak teksta. Koliko god da su temperature za dane vikenda, što bi se reklo, iznad proseka, nemojte to da vas zavara jer se očekuju jaki udari vetra, posebno na jugu Banata i u Donjem Podunavlju.

Kolovozi će biti mokri, a podsećamo da su zimski pneumatici obavezni kada na putevima ima snega, leda i susnežice.