GRAĐANI ĆE MOĆI DA SE VAKCINIŠU NA 400 MESTA Đerlek: Sprema se još 40 punktova za vakcinaciju!

U Srbiji se trenutno vakcinacije protiv virusa korona obavlja na 360 vakcinalnih punktova, a planirano je da se tokom naredne tri nedelje otvori još oko 40 punktova, jer stiže na revakcinaciju veliki broj građana.

Bratislav Gašić, vakcina
Bratislav Gašić, vakcina, Foto: Slobodan Miljević

Državni sekretar Ministarstva zdravlja i predsednik Nacionalnog koordiinacionog tela za imunizaciju Mirsad Ðerlek kaže da će Srbija u narednom periodu imati oko 400 punktova za vakcinaciju i revakcinaciju.

"Kada smo dobili milion doza kineskih vakcina i kada smo krenuli sa masovnom imunizacijom, dnevno smo vakcinisali oko 40.000 ljudi i vrlo brzo će nam svi oni doći na revakcinaciju. U jednom danu moraćemo da vakcinišemo i revakcinišemo 60.000 do 70.000 ljudi", rekao je Ðerlek.

Da li ste se Vi prijavili za vakcinaciju?

Ukupan broj glasova: 25

  • Da, čekam da me pozovu: 80% (20)
  • Ne, neću da se vakcinišem: 20% (5)

On je naveo da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na sastanku sa direktorima kliničkih centra, kliničko-bolničkih centara i opštih bolnica naložio da te zdravstvene ustanove obezbede svoje ekipe koje će vakcinišu i revakcinišu zaposlene.

"Na taj način će da se rasterete zaposleni u domovima zdravlja gde su vakcinalni punktovi za imunizaciju građana", rekao je on.

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi