Generali
Epa
Generali

Epa

Generali, Foto: Epa

Sonja Mihajlović ne može da vozi bicikl, motocikl niti da obuhvati bilo šta što je većeg prečnika od 3 cm, ali uprkos tome Đenerali osiguranje smatra da kod nje ne postoji laki stepen invaliditeta i odbija da ovoj 16-godišnjoj devojčici isplati nadoknadu štete, iako je tokom prethodnog perioda ona uredno plaćala polisu osiguranja od posledica nesrećnog slučaja.

Sonja se profesionalno bavi odbojkom i na jednoj od utakmica povredila je ruku. S obzirom na to da je sportiskinja i da su povrede česte, a ponekad i fatalne plaća je osiguranje od posledica nesrećnog slučaja kod tri osigurajavuće kuće. Dve od njih su joj bez problema isplatile nadoknadu štete zbog povrede palca, koje je dovelo do trajnog invaliditeta, međutim Đenerali osiguranje odbija da učini isto.

Prema njenim rečima, palac desne ruke povredila je na odbojkaškoj utakmici zbog čega je odmah posetila lekara.

- Napravljena mi je longeta koju sam nosila oko četiri nedelje. Nakon toga sam svakodnevno, više od mesec dana, išla sam u dečju bolnicu na terapije. Po završetku lečenja, zbog smanjene pokretljivosti zgloba palca, otežana mi je vožnja bicikla, motocikla, ne mogu da obuhvatim ništa što je većeg prečnika od tri centimetra. Prilikom podizanja većeg tereta palac nije u funkciji. Skraćena mi je tetiva palca, zbog čega mi je otežano puno stvari koje treba da uradim - objasnila je ona.

Sonjine ruke

Alo!

Sonjine ruke, Foto: Alo!

Na osnovu uvida u dostavljenu medicinsku dokumentaciju i procenu lekara cenzora u skladu sa opštim uslovima za osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja dve osiguravajuće kuće, Uniqua i DDOR, su Sonji isplatile nadoknadu, međutim u Generali osiguranju su na osnovu iste utvrdili da ne postoje trajne posledice povrede palca. Uprkos činjenici da u polisi na koju je devojčica osigurana stoji da ona podrazumeva odštetu usled umanjene pokretljivosti zgloba palca, u lakom ili jakom stepenu.

Na pitanja našeg lista zašto je odšetni zahtev za nadoknadu štete koji je podnela porodica Mihajlović odbijen, i kako objašnjavaju da su dve druge osiguravajuće kuće isplatile nadoknadu i konstatovale invaliditet iz Đenarali osiguranja su odgvorili da procenu vrše na osnovu svojih uslova osiguranja.

- Nisu nam poznate procedure i metodologija rada drugih osiguravajućih kuća - poručili su oni.

Činjenice

- Đenerali osigurnje sudilo se sa porodicom Miletić, jer nisu hteli da isplate oštetu za bebu od 3 meseca koja je povređena u saobraćajnoj nesreći. Tvrdili su na sudu da povređena beba ne oseća bol

- Željku Mitroviću iz Beograda Đenarili nije isplatio naknadu za ukradeni auto, jer to što je bio potpuno kasko osiguran ne pokriva sve oblike krađe automobila

- 2.000 sudskih sporova vodi Đenerali osiguranje sa klijentima