Vladimir Rebić
Printscreen
Vladimir Rebić

Printscreen

Vladimir Rebić, Foto: Printscreen

Vladimir Rebić, direktor policije se obraća građanima Srbije.

- Izdao sam naredbu da policija ne reaguje dok ne vidi da je situacija poprimili ozbiljan karakter. Sinoć se dogodilo nasilje neslućenih razmera. Moram da ih nazovem huliganima, oni su krenuli da bacaju kamenice, baklje, pa čak i sam suzavac. Pripadnici MUP su svojim telom štitili ulaz u Skupštinu, a razularena masa je koristila kamenje teško i po nekoliko kilograma, tek kada je policija bila ugrožena, morala je da reaguje. Nažalost, povređeno je 14 policajaca, a privedena su 71 osoba, istakao je Rebić.

Direktor policije, Vladimir Rebić je poručio građanima da mogu slobodno da se osećaju bezbedno i da će ih policija maksimalno zaštiti.

- Pronaćićemo sve one koji su počinili nasilje i oni će biti privedeni pravdi. Žao mi je što su stradali mnogi novinari, koji su pošteno izveštavali sa sinoćnjih demonstracija. Na svakom mestu ćemo štiti građane, imovinu Srbije. Sila nije primenjena prema mirnim demonstrantima, već samo prema onim koji su bili nasilni i prema onima koji su narušavali mir i rušili imovinu grada. Morate shvatiti da ti ljudi rade pod velikim pritiskom, oni stoje po 3 sata pdo kamenicama, preko 130 pripadnika policije je povređeno, mnogi od njih neće videti svoje porodice, ko zna koliko će ostati u bolnici, naglasio je Vladimir Rebić, direktor policije.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

baki

11.07.2020 12:28

nije mi jasna glupa taktika policije cega se oni plase pohapsite kolovodje i smirite olos.