Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Prva poseta francuskog predsednika nakon 18 godina

* MUP će preduzeti maksimalne mere obezbeđenja

* Neke od beogradskih ulica će biti zatvorene za saobraćaj

MUP saopštio da će preduzeti maksimalne mere obezbeđenja povodom predstojeće posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

To će dovesti do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda.

Saobraćaj će danas u popodnevnim satima u Beogradu biti povremeno obustavljan na auto-putu, u pravcu ka Beogradu, i svim pristupnim saobraćajnicama, kao i u Ulici kneza Miloša i u centralnim gradskim ulicama, naveo je MUP.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata primenjivaće posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, a pripadnici Uprave saobraćajne policije preduzimaće intenzivne mere u cilju normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću.

"Molimo građane da imaju razumevanja za aktivnosti koje će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimati tokom predstojeće posete francuskog predsednika", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Tanjug

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Pošto se detalji posete i trasa kretanja francuskog predsednika drže u tajnosti, tačan spisak ulica koje će se zatvoriti se ne zna. Ali, prema objavljenim podacima, predsednik Makron bi u srpsku prestonicu trebalo da stigne danas u 15 sati. To znači da će odmah biti zatvoren auto-put u pravcu ka Beogradu, a zatim i potez oko Palate "Srbija", odnosno Bulevar Mihajla Pupina od Trešnjinog cveta do Ušća, a možda i neka neka od poprečnih ulica kojom će kolona od auto-puta stići do Palate "Srbija", preneo je Blic.

U kasnim poslepodnevnim satima u ponedeljak predviđeno je da predsednik Emanuel Makron, u društvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića, obiđe Spomen kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, ali i onaj podignut u čast heroine Milunke Savić, da bi se zatim delegacija uputila ka Kalemegdanu.

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj

Alo!/Masanori Jošida

Beograd, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Trasa kojom će se kretati kolona drži se u tajnosti, ali je izvesno da će doći do zatvaranja poteza u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića oko Novog groblja, dela oko Kalemegdana, od Cara Dušana, preko Tadeuša Koščuška do Pariske. Baš kao i što će biti privremeno obustavljan saobraćaj na auto-putu, Ulici kneza Miloša, Bulevaru kralja Aleksandra, kao i u centralnim gradskim ulicama, ali i potezu od Palate "Srbija" do Kalemegdana, dakle i Brankovom mostu.

U večernjim satima za predsednika Makrona biće priređena svečana večera na za sada još nepoznatoj lokaciji, ali će i tada, sigurno, doći do zatvaranja pojedinih centralnih gradskih saobraćajnica.

Pročitajte još: