Dejan Bošković
Privatna arhiva
Dejan Bošković

Privatna arhiva

Dejan Bošković, Foto: Privatna arhiva

Ovaj supernastavnik biologiju predaje već skoro dve decenije u beogradskoj Osnovnoj školi „Ivo Andrić“. Sa početkom TV nastave, snimao je časove koji su oduševili učenike, a biologiji privukli čak i roditelje. 

- Posao nastavnika jako volim i nije mi teško da mnogo radim i trudim se kako bih njima približio gradivo. Naravno da mi je srce uvek puno kada pročitam lepe komentare o sebi, ali i zbog velike podrške kolega. To je ipak potvrda da sam dobro radio - kaže za „Alo!“ Bošković.

Mama osmaka Mirjana Jelisijević oduševljena je Boškovićevim predavanjima. I ona sama je nastavnica u jednoj beogradskoj osnovnoj školi gde predaje engleski jezik.

- Peglala sam u susednoj sobi kada je sin pratio prvi čas biologije na televiziji. Nakon pet minuta ušla sam u njegovu sobu da vidim predavača čija je priča toliko zanimljiva. Na kraju sam isključila peglu da bih odgledala čas do kraja. Onda sam proverila u rasporedu kada je ponovo biologija. I tako do kraja godine. Retki su oni koji plene pričom i prosto osećaš da izuzetno poznaju obast o kojoj govore. Svaka čast za kolegu - opisala je Mirjana svoju zadivljenost Dejanovim časovima.

Preporučujemo i:

Uspeh tokom TV nastave samo je nastavio niz drugih dostignuća ovog omiljenog nastavnika srpskih đaka, jer njegov trud nije ostao nezapažen ni u Srbiji, ni u svetu.

- Već godinama radimo razne projekte sa učenicima, čak smo pored vanrednog stanja, vrednim radom uspeli čak dvoje učenika da pošaljemo u „Petnicu“, što je ogroman uspeh. Naša deca rade iz zadovoljstva, učestvuju na Festivalu nauke, a ja sam jedan od 10 nastavnika na svetu koji su nagrađeni najmodernijim mikroskopima, koje, naravno, koriste đaci - priča Bošković.

Razmišlja o otkazu zbog v.d. direktora škole

Iako voli svoj posao, Dejan se ovih dana suočava s velikim problemima, zbog čega razmišlja i o otkazu.

- Zaista obožavam svoj posao i dajem se milion odsto, ali džaba sve kada je trenutno u školi u kojoj radim pravo rasulo. V.d. direktora ne obavlja svoj posao kako treba. Organizacija je nula. Ne znamo šta nas čeka kada dođemo na posao jer nas niko ne obaveštava ni o čemu. Zamislite da u školi ne postoji nikakva procedura u slučaju da se kod nekog jave simptomi kovida-19. Već mesec dana zajedno sa svojim kolegama, ali i roditeljima đaka, svim silama se borimo da dobijemo direktora iz redova nastavnika naše škole. Situacija je toliko grozna da sam na ivici da dam otkaz - kaže Bošković.

Pročitajte još:

Komentari (1)

anana

23.09.2020 10:32

Neće taj otići iz škole, samo pusta priča.