Dušan
screenshoot/Instagram
Dušan

screenshoot/Instagram

Dušan, Foto: screenshoot/Instagram

Naime, oni su došli na ideju da kreiraju Instagram profil “za_dusana”, a cilj je da se skupi što veći broj pratilaca, te da se stranica proda kada bude dovoljno velika, a da se sav prihod od prodaje donira za Dušanovo lečenje.

Oboreni svi rekordi

Naši sugrađani još jednom su pokazali kako mogu da se ujedine oko jedne ovako humane ideje, a u prilog tome govori i činjenica da je ova stranica za manje od dva dana skupila više od 500.000 pratilaca.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZAPRATI AKO NE MOZES DONIRATI (@za_dusana) on Sep 13, 2018 at 3:35am PDT

Podsetimo, Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu.

Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd.

Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije.

Usled pojave recidiva, Dušan hitno mora da ide u kliniku "Sant Joan de Deu" u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. On je životno ugrožen i ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života.

Cena ovog tretmana je 191.312,81EUR

Pomozimo Dušanu Todoroviću slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Komentari (4)

Vili

14.09.2018 23:02

Ajmo svi po jednu poruku.Mi necemo ni primetiti tih 100din,a nekome moze puno da znaci.Posto na zalost ima puno onih koji imaju pare za gluposti,kao sto je glasanje za ucesnike Zadruge.

RADA

15.09.2018 06:16

Pa ako ima 500 000 pratilaca sto svaki ne uplati po 50 dinara i eto novca.Nego je bitno da zaprate,salju slike i slicne gluposti,a konkretne pomoci nema.

Sneza

15.09.2018 12:23

Mnogo ima obolelih od raznih vrsta tumora. Ja licno to nisam ni pratila toliko dok nije zakacilo moju mamu. Stanje na onkologiji u Kamenici je uzasno. Svaki dan su guzve velike. Narod vraca se zbog uputa. Ja molim nadlezne da malo bolje organizuju i vise prime novih medicinskih radnika da ljude sve sto dodju nevracaju kuci. Mora nesto da se menja jer sve vise ima bolesnih bez obzira na godine svakom je svoj drag. Treba ukljuciti i alternativnu medicinu i sve sto se koristilo ranije moze i sada.

Sneza

15.09.2018 12:29

Sve sto je pomagalo ranijih godina nasim starima moze i sada da se koristi. Narod mnogo zna treba to da se prati i istrazuje. Rusi imaju starinske metode lecenja. Treba narod edukovati i termine praviti za preglede. Kucni lekar moze imati sve u kartonu pacijenta. Treba cuvati nase mlade a i nase stare. Od bombardovanja tek ce poceti da se pojacava pojava tumora. Redovna kontrola moze da utice na bolji rezultat lecenja. Malom decaku puno srece i sve naj bolje...